juli 20, 2024
IndyCar Series 2022

I helgen går IndyCar Series i mål, och Viaplay bevakar avslutningsracet med en studio på plats i Monterey där Marcus Ericsson har en teoretisk chans att ta hem slutsegern. Studiouppdraget i Kalifornien och en tidsskillnad på nio timmar hindrar inte Janne Blomqvist och Björn Wirdheim från att även kommentera Italiens GP tidigare samma dag.

– Vi har hyrt ett hus där vi byggt upp en temporär kommentatorsposition. Vi sjunger upp oss tidigt och startar klockan fem på morgonen lokal tid. När vi är klara hoppar vi in i bilen och kör till Laguna Seca och leder studion därifrån, säger Blomqvist.

Inför söndagens sista deltävling på Laguna Seca-banan ligger Marcus Ericsson fyra i IndyCar Series-sammandraget, med en liten mikroskopisk chans att ta hem hela mästerskapet.

– Marcus behöver vinna samtidigt som ledaren Will Power som bäst får vara 18:e. Så svåra är förutsättningarna. Men han kommer gå för seger och sedan får vi se vad som händer, säger Janne Blomqvist.

LÄS OCKSÅ: RANKING: länderna med flest medaljer i Ishockey-VM

Oavsett har Ericsson svarat för sin bästa IndyCar-säsong i karriären med Indy 500-segern som given höjdpunkt.

– Marcus har visserligen tappat mark på slutet, men hur man än ser på det så har han vunnit världens största racerbilstävling, säger Viaplays kommentator och fortsätter:

– Det har tagit tid att få detaljerna på plats, men han har jobbat hårt med sin ingenjör och har höjt sin lägstanivå enormt liksom marknadsvärdet. Så han har all anledning att se ljust på framtiden.

Kniven mot strupen

IndyCar Series 2022
Foto: Viaplay.

Mästerskapets andre svensk Felix Rosenqvist, ligger inför sista racet på en sammanlagd tionde plats.

– Felix har haft farten hela tiden men tyvärr lite stolpe-ut med resultaten. Han blev till exempel fyra på Indy 500, men det hamnade lite i skymundan av Marcus seger.

En fortsättning i ArrowMcLaren-teamet nästa säsong är i dagsläget osäker.

– Felix kör lite med kniven på strupen. Men han har erbjudanden från andra team, så min personliga gissning är att han kommer köra IndyCar även nästa år.

I helgen avgörs även Formel 1 på klassiska Monza.

– Italiens GP är alltid en klassiker med galen stämning och fullsatta läktare. Det har alla förutsättningar att bli ett spännande race. Ingen kommer bli besviken, säger Blomqvist.

Sändningstider – IndyCar Series

Söndag 11 september:
14.00, Viaplay/V sport motor: Italiens GP, Formel 1
Kommentatorer: Janne Blomqvist och Björn Wirdheim.
I studion: Suzanne Sjögren och Jonas Jarlmark.
21.00, Viaplay/V sport motor: Montereys GP, IndyCar Series
Kommentatorer: Robin Nilsson och Richard Göransson.
I studion: Janne Blomqvist och Björn Wirdheim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *