juni 16, 2024
Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto, C More och Podme

Pressbild. Foto: Magnus Ragnvid.

Gusten Dahlin är den omtyckta sportjournalisten som förkroppsligar passionen för fotboll. Här tittar vi närmare på hans resa till att bli den profil som han är i dag.

I den svenska sportvärlden finns det en person som har vunnit både uppskattning och respekt från folket. Gusten Dahlin, en framstående sportjournalist och programledare, har etablerat sig som en ledande röst inom sitt område. Med sin dedikation till sportjournalistik och en naturlig karisma har han erövrat hjärtan och skapat en lojal följarskara. Vid sidan av sitt arbete som programledare är Dahlin även känd för att driva den framgångsrika podden ”Tutto Balutto” sedan 2016.

LÄS OCKSÅ: Vilket lag spelar Ronaldo i?

Gusten Dahlin familj och bakgrund

Gusten Dahlin har sina rötter i en stor familj och växte upp i Vällingby, Stockholm. Med en mamma som spelade basket och en pappa som var en del av fotbollsklubben Brommapojkarna var det naturligt för Hästen att själv engagera sig inom idrott. Han spelade för Spånga IS under sin ungdom och utmärkte sig tidigt inom fotbollen. Vid 15 års ålder blev han uttagen till Sveriges elitläger för unga fotbollsspelare. Trots framgångar på fotbollsplanen var Gusten tvungen att lägga ned sin karriär efter några säsonger på grund av skador. Detta blev en vändpunkt i hans liv, och han började istället fokusera på sin utbildning vid Södertörns högskola, där han studerade journalistik och multimedia.

Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto, C More och Podme
Pressbild. Foto: Magnus Ragnvid / C More.

Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto och C More

Det var vid Södertörns högskola som Dahlin inledde sin bana inom medievärlden. En krönika om fotbollsklubben AIK på sajten FotbollDirekt fick stor spridning och väckte uppmärksamhet kring honom. Det dröjde inte länge innan han fick erbjudandet att gästa i tv-programmet av produktionsbolaget Dobb. Efter det fick Dahlin anställning på FanTV, där han producerade programmet ”Eurotalk”. Det var också på FanTV som han träffade Thomas Wilbacher, och deras samarbete ledde till starten av fotbollspodden ”Tutto Balutto” år 2016.

Idag arbetar Gusten Dahlin parallellt med podden som programledare för TV4 på C More Sport, där han tar med tittarna på en spännande resa in i sportens värld. Med en skicklig presentationsteknik och förmågan att engagera sina tittare har han skapat en dynamisk och underhållande atmosfär i studion. Tillsammans med sina experter förmedlar han insiktsfulla analyser och diskussioner om de senaste händelserna inom sportvärlden och speciellt fotboll.

En av Dahlins stora stunder som programledare var när han fick möjligheten att leda sändningarna av Uefa Champions League på Telia och C More, som sedan 2021-2022 är de nya hemma platsen för världens största klubblagsturnering i fotboll. I dag är han kvar som programledare på C More där han bevakar just Champions League och annan europeisk toppfotboll.

Kritik mot övergången till Podme

Den senaste tiden har Gusten Dahlin och hans nära kollega Thomas Wilbacher fått utstå en hel del kritik för att ha flyttat över från Spotify till betaltjänsten Podme. Det har lett till en hel del kritik, men de två själva har uttryckt det som den enda lösningen för att fortsätta med podden då arbetet med reklamsamarbeten blivit för tungt och hämmande.

Daniel Paprocki

5 thoughts on “Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto, C More och Podme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *