juli 20, 2024
Erik Ten Hag

Ajax tränare Erik Ten Hag är klar för att ta över Manchester United. Är han det bästa valet av de favorittippade coacherna, eller hade Mauricio Pochettino varit en bättre tränare för den engelska klubben?

Svaret är ett rungande ja!

Skämt å sido kan vi aldrig veta hur saker och ting kommer att gå. Pochettino, som just nu huserar i Paris Saint-Germain, hade mycket väl kunnat göra ett bättre jobb än Erik Ten Hag i United. Men baserat på vad vi vet om de två, så är Ten Hag på pappret det bästa valet. Här tänkte jag förklara varför med följande tre argument…

Roligare spelstil

Medan Mauricio Pochettino spelar balanserad fotboll där fokus i första hand är att hålla nollan intakt, så spelar Erik Ten Hag en mer offensivt orienterad fotboll. Detta utan nödvändigtvis behöva läcka bakåt, sett till att han älskar snabba försvarare. Ten Hag föredrar också snabba kombinationer och att komma till avslut så snart det bara går, snarare än att äga bollen mer än nödvändigt. Effektivt och framåt är ledorden!

LÄS OCKSÅ: Alla Premier League vinnare genom åren

Erik Ten Hag är namnet fansen vill ha

Ska vi vara helt ärliga, så hade Pochettino inte kunnat gå till Manchester United. Fansen som är mer frustrerande än vad de någonsin förut varit gällande hur klubben styrs, vill se attraktiv fotboll som är i den europeiska framkanten. Ten Hag är personen de vill ha. Hade klubben istället gått för Pochettino hade tålamodet hos fansen varit enormt klent. Ten Hag kommer att få tid på sig att utveckla spelare och sätta sin idé.

Går bättre i linje med Ralf Rangnick

Sättet Erik Ten Hag ser på fotboll påminner mycket om Ralf Rangnick, som kommer att ha en konsulterande roll och arbeta för att sätta klubben i rätt riktning framöver. De två delar inte bara filosofier på själva fotbollsplanen, utan också bakom kulisserna. De båda vill undvika stora stjärnvärvningar och istället köpa unga, lovande spelare för att göra dem till stjärnor. Detta påminner om hur Liverpool och Manchester City jobbar. Jag tror att de har bevisat att det är så även United ska göra framöver.

LÄS OCKSÅ: Premier League vinnare 2022 – de tar hem guldet

Där har ni mina tankar om varför Erik Ten Hag är den bättre tränaren för Manchester United än Mauricio Pochettino. Håller du med mig, kära läsare, eller är jag helt ute och snurrar? Hade Pochettino visst gjort ett fantastiskt jobb för laget?

Kribba

1 thought on “Erik Ten Hag till Manchester United – därför är han bättre än Pochettino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *