maj 19, 2024
Peter Forsberg

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

På fredag startar Tre Kronors jakt på medaljer i Tjeckien och all spänning går att följa på Viaplay. Bröderna Niklas Jihde och Peter Jihde gör sitt första mästerskap tillsammans som programledare och Viaplays eminenta expertuppsättning förstärks med landslagslegendaren Peter Forsberg.
– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, att få vara en del av Viaplay-gänget och komma nära Tre Kronor, säger ”Foppa”.

För Sveriges räkning har de två senaste världsmästerskapen slutat med varsin sjätteplats. I Tjeckien jagar Tre Kronor medalj med ett lag fullt med NHL-spelare. Men det är inte bara det blågula laget som har fyllts på med stjärnglans inför världsmästerskapet.

Peter Forsberg
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Peter Forsberg kliver in som expert

Viaplays kunniga expertteam har stärkts upp ytterligare, både med bred kompetens och stora meriter från en imponerande hockeykarriär. Svenske landslagslegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, med bland annat två VM-guld och OS-guld i bagaget, kommer att jobba som expert för Viaplay under ishockey-VM.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, att få vara en del av Viaplay-gänget och komma nära Tre Kronor. Det blir roligt den 10:e maj när allting drar igång. Jag har ju spelat på högsta nivån inom hockeyn i 22 år och som landslagsspelare bjöd jag på hundraprocentig leverans eftersom vi gick till final alla gånger, så jag vet vad som krävs för att landslaget ska kunna ta sig hela vägen, säger ”Foppa”.

Då hålls Ishockey-VM 2024

Ishockey-VM går av stapeln den 10 till 26 maj och samtliga matcher visas på Viaplay där Sveriges matcher även går att se på TV6. I Viaplays hockeyteam blir det bröderna Niklas Jihde och Peter Jihde som leder sändningarna på varsitt håll.

– Det är så klart en dröm som går i uppfyllelse, särskilt eftersom det handlar om ishockey. Det har funnits i familjen Jihdes dna sedan farfar Sten Jihde drog på sig landslagströjan och spelade i Tre Kronor. Det är det vi är uppvuxna med. Men i vårt team är det experterna som ska skina, det är min och Peters uppgift, säger Niklas Jihde och fortsätter:

– Tittarna ska få en bra upplevelse, vi arbetar alltid för att komma nära det som händer på isen. Det blir ett hockey-VM där vi inte missar en enda sekund. I Viaplay kommer vi kunna breda ut oss inför, i pauserna och efteråt. Sen är det extra kul att så många stora namn är med i landslaget, bland andra svenskarna Rasmus Dahlin, Erik Karlsson och Joel Eriksson Ek. De här spelarna vill vinna VM-guld och de vill även positionera sig inför kommande World Cup och OS.

Mängder av hockey på Viaplay

Niklas Jihde leder studion på hemmaplan där han har sällskap av experterna Valentina LizanaErik Granqvist och Jacob Josefson. Viaplay har även sändningar från Ostrava och Prag. På plats i Tjeckien finns Peter Jihde med experterna Håkan Södergren, Mattias Norström och Peter Forsberg. Den sistnämnda tror att Sverige kommer att göra ett bra VM.

– Sveriges chanser är riktigt bra den här gången. Om man tittar på grupperna ser det ut att kunna bli en tuff kvartsfinal, men tar man sig inte till semifinal får man nog ändå se det som ett misslyckande. Vi har en riktigt bra trupp på pappret, säger ”Foppa”.

Det kommer att pratas mängder med hockey i Viaplay, som en bonus kommer även hockeysupportrarna att få möjlighet att lyssna på ännu mer diskussioner och analyser från ishockey-VM i Viaplay Hockey Podcast som bjuder på tio poddavsnitt.

– Det känns superroligt! Där får vi tid för de ämnen som inte får plats i den vanliga studiosändningarna. Ett hockeysamtal där alla är välkomna att följa med oss. Varje dag som Sverige spelar kommer vi ut med ett nytt avsnitt, och alla experter kommer att alternera. Vi ska ge supportrarna allt från VM, men även kunna diskutera annat som händer i hockeyvärlden, säger Niklas Jihde.

Viaplays reportrar under VM är Jonatan Lindquist och Ludvig Svan. Kommenterar gör Niklas Holmgren, Tobias Dahlberg och Magnus Dahlborn. På fredag startar VM och Sverige premiärspelar mot USA.

Sändningstider Tre Kronor:

Fredag 10 maj

19.30-23.15, Viaplay/TV6: Sverige-USA

Söndag 12 maj

19.30-23.15, Viaplay/TV6: Sverige-Polen

Måndag 13 maj

19.30-23.15, Viaplay/TV6: Tyskland-Sverige

Torsdag 16 maj

15.30-19.15, Viaplay/TV6: Kazakstan-Sverige

Lördag 18 maj

11.30-15.30, Viaplay/TV6: Lettland-Sverige

Måndag 20 maj

15.30-19.15, Viaplay/TV6: Sverige-Frankrike

Tisdag 21 maj

15.30-19.15, Viaplay/TV6: Sverige-Slovakien

Här kan du läsa om hur mycket MAX sportpaket kommer att kosta när HBO Max och discovery slår ihop sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *