maj 19, 2024
Fotbolls-EM 2024 studion – här är alla experter

Bara några veckor återstår innan den stora sommarfotbollsfesten på TV4 och TV4 Play drar igång. Då är det dags för Fotbolls-EM 2024 som leds av Frida Nordstrand och debutanten Pär Lernström som programledare.

– Det är också spännande att göra något som är lite annorlunda jämfört med de andra programmen som jag jobbar med. Jag har ett stort fotbollsintresse, men det ska bli både roligt och lärorikt att jobba tillsammans med några av Sveriges främsta fotbollsexperter, säger Pär Lernström.

Den 14 juni kommer TV4 att sända EM-premiären mellan Tyskland och Skottland från München. Totalt kommer TV4 att visa 29 av de 51 matcherna under mästerskapet, med finalen som höjdpunkt den 14 juli i Berlin. Pär Lernström kommer att leda sändningarna tillsammans med Frida Nordstrand. I studion kommer experter som Albin Ekdal, Henok Goitom, Mikael Lustig, Siavoush Fallahi och Vicki Blommé att bidra. Matcherna kommer att kommenteras av Lasse Granqvist, Adam Pinthorp och Lena Sundqvist, tillsammans med expertkommentatorerna Jens Fjellström och Olof Mellberg.

Fotbolls-EM 2024 studion – här är alla experter
Foto: TV4.

Så ser fotbolls-EM 2024 studion ut

Sportdirektören på TV4, Johan Cederqvist, delar mer om TV4:s planer för mästerskapet, där reportrarna Gusten Dahlin, Olof Lundh, Martin von Knorring och Keven Bader kommer att skapa närvarokänsla från Tyskland tillsammans med utsända kommentatorer och experter.

– Vi vill ge tittarna en stark känsla av mästerskapet på flera fronter, både på hemmaplan men framför allt nerifrån de olika städerna i Tyskland där matcherna spelas och den stora festen utspelar sig. Med den här truppen blir vi heltäckande på TV4, TV4 Play och Fotbollskanalen, säger Johan Cederqvist.

Programledare:

Frida Nordstrand
Pär Lernström

Studioexperter:

Albin Ekdal
Henok Goitom
Mikael Lustig
Siavoush Fallahi
Vicki Blommé

Kommentatorer:

Lasse Granqvist
Adam Pinthorp
Lena Sundqvist

Expertkommentatorer:

Jens Fjellström
Olof Mellberg

Reportrar i Tyskland:

Gusten Dahlin
Olof Lundh
Martin von Knorring
Keven Bader

1 thought on “Fotbolls-EM 2024 studion – här är alla experter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *