juni 16, 2024
Sändningstider för dokumentärserien Gulddrömmar på Viaplay

Viaplays nya dokumentärserie Gulddrömmar fortsätter. På lördag är det premiär för Vinnare i längden, där vi i tre avsnitt får följa de svenska längdstjärnornas dramatiska VM-uppladdning på nära håll.  

Vi är i början av en fantastisk månad med VM-tävlingar i alpint, freeski/freestyle och längdåkning på streamingtjänsten Viaplay och TV6. I dokumentärserien Gulddrömmar träffar vi de största svenska stjärnorna, och på lördag är det längdåkarnas tur. Från sommarens barmarksträning till vinterns tävlingssäsong med exklusiva möten hemma hos några av våra största medaljhopp.
Vad krävs för att lyckas när det gäller? Hur enas ett landslag när de största stjärnorna ställer sig utanför, och varför är ripjakt en viktig del i William Poromaas förberedelser? I tre avsnitt får vi följa längdlandslagets brokiga väg mot VM som tar sin början den 23 februari.

LÄS OCKSÅ: Vinterstudion VM i skidskytte 2023 – alla hålltider på SVT 14-19 februari

Orsaken bakom beslutet
I det första avsnittet berättar bland annat Frida Karlsson och Maja Dahlqvist varför de under uppmärksammade former valde att förbereda sig utanför landslaget under sommaren.
– Orsaken bakom beslutet som blev i maj, att gå utanför landslaget, var att jag ville hålla i min röda tråd. Att jag inte ska behöva rucka på den för mycket när jag åker på landslagsläger, säger Frida.
– Vi försökte få med dem i laget och hade mycket snack hit och dit, så det blev en del energitapp runt det, medger landslagschefen Anders Byström.
I säsongspremiären i Bruksvallarna visar sedan Emma Ribom bäst form.
– Det är klart att VM i Planica är ett stort mål och något som jag jobbat mycket mot under sommar och höst, och haft med mig i bakhuvudet, säger Emma.

Halfvarssons nya papparoll
På herrsidan har veteranen Calle Halfvarsson blivit pappa och fått en nytändning.
– Det är en omställning i livet, men en väldigt fin omställning tycker jag. Jag har inte så där jättemycket hemlängtan annars, men nu kommer det nog bli mer saknad av dem där hemma, säger Calle.
Efter en karriär med sin beskärda del av motgångar går veteranen in i VM med en stark vinter i ryggen.
– Det känns som att jag är en boxare som blivit knockad 50 gånger, men reser mig upp ändå och kör ända tills jag vinner, säger han.
Rejält utslagen blev Frida Karlsson när hon under dramatiska former tog hem Tour de ski, en heroisk insats som har en given plats i serien Gulddrömmar – den perfekta uppladdningen inför längdåknings-VM.
Sedan tidigare har två avsnitt av Gulddrömmar haft premiär  – Utför mot VM-succé och De lyfter mot VM.

Sändningstider för Gulddrömmar 

Lördag 18 februari
Viaplay: Gulddrömmar – Vinnare i längden (premiär)
De tre avsnitten sänds på TV6, 19.00 den 20, 21, 22 februari

1 thought on “Sändningstider för dokumentärserien Gulddrömmar på Viaplay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *