juni 16, 2024
Alla sändningstider för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023

Golfsommaren på Viaplay är här, och den inleds på bästa sätt med Volvo Car Scandinavian Mixed. 78 damer och 78 herrar gör upp om segern på Ullna G&CC, strax norr om Stockholm.

– Det är en häftig tävling med publikvänlig spelform som avgörs på en fantastisk plats, säger Viaplays golfexpert Carin Hjalmarsson.

Först ut under Viaplays intensiva golfsommar är Scandinavian Mixed, en tävling som samordnas av Ladies European Tour och DP World Tour där herrarna spelar över 6 236 meter och damerna 5 548 meter.

– Det är verkligen en unik tävling med ett intressant ”nytänk”. Utmaningen ligger i att få det rättvist då man spelar utifrån olika förutsättningar. Men det är väldigt roligt för publiken, säger Hjalmarsson.

I startfältet återfinns bland annat regerande mästarinnan Linn Grant.

– Med den form som Linn befinner sig i kan hon mycket väl göra det igen. Hon har verkligen alla delar av spelet inklusive huvudet, och agerar med ett enormt självförtroende. Det finns inget dåligt i hennes spel, säger Hjalmarsson.

LÄS OCKSÅ: Alla sändningstider för Stanley Cup 2023 på Viaplay

Pettersson prickar formen

Form är även något Lisa Pettersson har rikligt av. 27-åringen tog sin första seger på Ladies European Tour i förra veckans Helsingborg Open.

– Lisa har efter en tid i USA kommit hem till Europa. Att få visa upp sig på hemmaplan veckan efter sin första vinst, när alla delar i spelet sitter, måste kännas bra.
Det vimlar för närvarande av svensk talang på damsidan.

– Vi har ett gäng duktiga tjejer som den breda publiken inte har koll på ännu. Så det här är en viktig tävling för dem att synas och visa upp sig.

Scandinavian Mixed erbjuder även möjligheten att få se Sveriges bästa golfspelare genom tiderna i form av Annika Sörenstam, tävlingens värdinna och ambassadör.

– Känner jag Annika rätt så kommer hon garanterat att vara fulltränad. Det här blir en uppvisning av det bästa med svensk golf och jag tror och hoppas på en publikfest, säger Hjalmarsson och fortsätter:

– Och jag hoppas att både herrar och damer är med och gör upp om slutsegern sista dagen.

LÄS OCKSÅ: Bordtennis-VM 2023 – alla sändningstider

Norén högst rankad

Sveriges högst rankade herrspelare i världen Alex Norén (65:a) gör en intressant start. Norén har två segrar i Scandinavian Masters på den digra meritlistan som sammanlagt innehåller tio DP World Tour-triumfer.

– Det är alltid lika kul att se Alex Norén, men även de unga, svenska amatörerna som är på uppgång. Det känns som en bra blandning.
Publiken på Ullna får även chansen att se Simon Forsström som precis som Norén kvalificerat sig för US Open nästa vecka, en av många höjdpunkter på Viaplay denna heta golfsommar som bland annat även kommer bjuda på The Open (20-23 juli) och fyra dammajors.

Alla sändningstider för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023
Foto: Viaplay.

Alla sändningstider för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023

Volvo Car Scandinavian Mixed
Torsdag 8 juni:
13.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Fredag 9 juni:
13.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Lördag 10 juni:
13.30, Viaplay/V sport golf/TV10
Söndag 11 juni:
13.30, Viaplay/V sport golf/TV10
Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Carin Hjalmarsson
Reporter: Erik Bäckrud

US Open
Torsdag 15 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf
Fredag 16 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf
Lördag 17 juni:
21.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Söndag 18 juni:
20.00, Viaplay/V sport golf/TV10
Kommentatorer: Peter Hedblom, Per-Ulrik Johansson, Johan Ryström och Anders Sjöstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *