april 21, 2024
Arsenal mot Liverpool

Den 9 april får vi se Arsenal mot Liverpool. Kan vi förvänta oss att se Mikel Artetas manskap fortsätta leverera, eller kommer Liverpool att kunna upprepa matchen de gjorde mot Manchester United?

Arsenal mot Liverpool – Londonlaget knappa favoriter den 9 april

Arsenal är en engelsk fotbollsklubb som är mest känd för att ha vunnit Premier League utan att förlora en enda match i 2003/2004 säsongen – därför fick de smeknamnet ”Invincibles”. Arsenal har inte varit på samma nivå sedan dess och var på en riktigt lågpunkt efter att de kom på 8.e plats i två Premier League säsonger i rad. Fjolårets säsong visade mycket hopp för Arsenals fans när unga talanger började skina i laget, men det var inte tillräckligt för att få resultaten man hoppades på. Denna säsongen har däremot Arsenal varit klubben att frukta för efter att ha vunnit 21 matcher av 27 och ligger högst i tabellen. 

LÄS OCKSÅ: Mästarnas mästare 2023 – Här är grupp 1 och 2

Liverpool är en av de största klubbarna i världen, med att de har vunnit näst flesta engelska troféer och har varit en av de läskigaste klubbarna att spela mot under åren. Liverpool har däremot inte betett sig som vanligt under denna säsongen och har förlorat ovanligt många matcher, samtidigt som de dominerade i andra matcher. Inom några veckor hade Liverpool en stor förlust mot Real Madrid på sin hemmaplan Anfield där de förlorade 2-5. Tre matcher senare lyckades de besegra Carabao Cup-vinnaren Manchester United med 7-0 på Anfield. Veckan efter förlorade de med 1-0 mot Bournemouth som kämpar för att vara kvar i Premier League. Deras ojämna form gör att Arsenal – trots spel på bortaplan – bäst betraktas som knappa favoriter.

Arsenal mot Liverpool
Foto: Unsplash.

Man kan aldrig räkna bort Liverpool

Sedan Liverpool anställde deras förbundskapten Jürgen Klopp har de vunnit 1 Premier League och 1 Champions League, samt kommit andra plats i många turneringar. Arsenal har inte lyckats vinna på Anfield i Premier League sedan 2012, vilket var under tiden legenden Arsene Wenger var tränare och Arsenals nuvarande manager Mikel Arteta spelade som mittfältare. Under Mikel Artetas anställning har Arsenal och Liverpool mötts 10 gånger, och Arsenal lyckats vinna 4 gånger mot dem. 

I årets Premier League är det Arsenal som leder i tabellen och Liverpool ligger för närvarande på 6.e plats och håller på att kämpa för att få spela i Champions League. Vilket är direkta motsatsen till hur Premier League säsongerna har sett ut under de senaste åren. Tidigare i säsongen möttes Arsenal och Liverpool på Emirates Stadium, Arsenals hemmaplan, och där vann Arsenal med 3-2. 

Kommer denna match hjälpa Arsenal att vinna säsongen som i 1989, eller kommer Liverpool hitta sin kämparglöd och hindra Arsenal från att få de viktiga tre poängen och samtidigt ta sig närmare topp 4?

Julius Liljeblad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *