juni 16, 2024
Charles Leclerc får 10 plats – gridstraff inför Saudi Arabian Grand Prix

Charles Leclerc tvingade att dra sig ur Bahrain-racet efter motorrelaterade problem, nu får han nu 10 plats i den kommande Saudi Arabian Grand Prix.

Motorrelaterade problem tvingade Ferrari att montera ytterligare en elektronisk styrenhet på Leclercs motor. Men Ferrari hade redan bytt styrenhet under kvalen och racet i Bahrain. Detta innebär att han alla redan kommer att använda sin tredje styrenhet för säsongen, medan Internationella Bilsportsförbundet (FIA) tillåter bara två byten per säsong. Charles Leclerc kommer därför att drabbas av ett gridstraff på 10 placeringar inför den kommande saudiarabiska GP. 

Charles Leclerc får 10 plats – gridstraff inför Saudi Arabian Grand Prix
Foto: Unsplash.

Fred Vasseur inför Saudi Arabian Grand Prix

Teamchefen Fred Vasseur bekräftade igår att Leclerc hade överskridit sin tilldelning av elektroniska styrenheter efter den senaste justeringen av hans Ferraribil SF-23. 

– Tyvärr var det två gånger med elektronisk styrenhet och det är något som vi aldrig upplevt tidigare. Jag hoppas att vi har det under kontroll nu. Vi har en djup analys av detta, säger Ferrari-chefen Vasseur

Max Verstappen och Sergio Pérez, som tog första och andra plats i Bahrain för Red Bull, förväntas att fortsätta dominera i Jeddah, och möjligen resten av säsongen.

Det italienska laget kommer att vara oroligt över återkomsten av de gamla motorproblem under förra säsongen. Men den nytillträdande Teamchefen är inte så orolig över motorrelaterade problem och riskera att förlora sina medarbetarna om laget avsluta en till säsong med besvikelse.

– Vi bygger upp ett lag för framtiden också, och länken är bra. Så nej, jag tror inte att nyckelpersoner kommer lämna laget, säger Vasseur.

Lucas Wu

1 thought on “Charles Leclerc får 10 plats – gridstraff inför Saudi Arabian Grand Prix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *