juni 16, 2024
Mästarnas mästare 2023

Vem är snabbast, starkast och listigast –
här är grupperna i Mästarnas mästare 2023

Kommer Nils van der Poel att vara oslagbar, eller kan någon av de nio övriga deltagarna i den 15:e säsongen av Mästarnas mästare slå honom? Det är tio idrottsmän och kvinnor som åker till Montenegro för att göra upp om en sista titel – den som Mästarnas Mästare 2023. Utmaningarna är många och det bjuds på svett, skratt och tårar när programledare Micke Leijnegard leder tävlingarna. Utöver spänningen att följa sin favorit eller idol får tittarna dessutom chansen att lära känna tio svenska idrottare som privatpersoner.

– Nyfikenheten blir större för varje säsong. Vi vet att de blev bäst i världen, Ibland vet vi hur – men nästan aldrig varför. Det är ett privilegium att än en gång få söka svaren hos mästarna själva, säger programledare Micke Leijnegard om deltagarna i Mästarnas mästare 2023.

LÄS OCKSÅ: Vårens Robinson får nytt upplägg – äldre mot yngre

OS-medaljören och världsrekordhållaren Nils van der Poel, den trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink, fyrfaldigt utnämnd till årets hoppryttaren Maria Gretzer, europamästaren i simning Anders Holmertz, Womens World Cup-mästare i skotercross Elina Öhman, den alpina silvermedaljören Jens Byggmark, WBFI-, WIBF- och WBC-mästaren i boxning Klara Svenson, europamästare inomhus på 400 meter, Johan Wissman, silvermedaljören i gymnastik Jonna Adlerteg och den sjufaldige guldmedaljören i bandy, Andreas Bergwall, är årets deltagare.

Allt är inspelat i Kotorbukten, vid Adriatiska havet och det är första gången Mästarnas mästare spelas in utanför EU. Det finns höga berg, fjordar, stränder med azurblått vatten, men också starka vindar, hagel och åska. När den första gruppen väl installerat sig i deltagarhuset är det dags för dem att ge sig i kast med en tävling på en mycket liten ö, och därefter angripa Pusselkärran och Position Reaktion.

Mästarnas mästare 2023
Foto: SVt.

Grupp 1 i Mästarnas mästare 2023

Jörgen Brink, skidor
Nils van der Poel, skridsko
Klara Svensson, boxning
Johan Wissman, friidrott
Elina Öhman, skotercross

Grupp 2 i Mästarnas mästare 2023

Jonna Adlerteg, gymnastik
Andreas Bergwall, handboll
Jens Byggmark, alpint
Maria Gretzer, ridsport
Anders Holmertz, simning
Grupp 2 börjar tävla i det fjärde avsnittet, det vill säga söndag 26 mars

I takt med att deltagare blir utslagna tar Pernilla Wiberg emot i Mästarkvalet, där det finns möjlighet för en av deltagarna att ta sig tillbaka till slutspelet och därmed åter igen få chansen att bli Mästarnas mästare 2023. Programmet finns att streama på SVT Play.

4 thoughts on “Mästarnas mästare 2023 – Här är grupp 1 och 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *