maj 19, 2024
Fredrik Ljungberg

En av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna återvänder till streamingtjänsten Viaplay och deras fotbollsstudio. Fredrik Ljungberg gör comeback som expert i helgens Premier League-sändningar, och kommer från och med nästa år även ingå i NENT Groups satsning på herrlandslaget. 
– Det känns väldigt roligt och inspirerande att vara tillbaka i Viaplays sändningar, och få jobba med både Premier League och landslaget. Jag brinner verkligen för att diskutera och analysera fotboll, säger Ljungberg. 

En av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare tar i helgen plats i Viaplays Premier League-studio.
– Det känns bra att vara tillbaka på NENT Group, inte minst som det var så roligt och utmanande förra gången. Jag är ju väl insatt i Premier League, inte minst efter min tid som coach, säger Ljungberg som spelade hela 216 matcher för Arsenal, och förra sommaren avslutade en tränarsejour i klubben.
– Det är underbart att fansen är tillbaka på läktarna. Det blir ett helt annat spel, en helt annan nivå, och mycket roligare att titta på, poängterar Ljungberg.
I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba med NENT Groups landslagsrättigheter som innehåller UEFA Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.
– Jag var en del av svenska landslaget under väldigt lång tid, och det ska bli spännande att följa hur laget utvecklas den närmaste framtiden.

Vann två guldbollar

Ljungberg blev en Arsenalikon under sina år i klubben där han var med och bidrog till bland annat två ligaguld, tre FA cup-titlar samt finaler i både Champions League och UEFA cupen. 2001/02 blev Fredrik utsedd till Premier Leagues bästa spelare, och 2003/04 var han nyckelspelare i det lag, ”The Invincibles”, som gick obesegrat genom hela ligasäsongen. Han hann även att göra inte mindre än 75 landskamper och representera Sverige i två VM- och tre EM-slutspel. Vid två tillfällen (2002 och 2006) har Ljungberg tagit emot Guldbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare.

Läs mer: Zlatan VM 2022 – Detta vet vi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *