juni 16, 2024
Zlatan VM 2022

Blir det ett Zlatan VM 2022?

Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, gjorde en otippad comeback i landslaget inför EM 2021. Han begravde stridsyxan han flera gånger hackat förbundskapten Janne Andersson med. Enligt sina egna ord såg Zlatan en vinnare i Andersson, som coachar ett lovande lag. Han valde att därmed kasta på sig den blågula tröjan på nytt för att spela för svenska landslaget. Under sin comeback medverkade Zlatan i matcherna mot Georgien och Kosovo. Där låg han bakom allt. Det råder inga tvivel om att Zlatan och Andersson gillar varandra. Så vad är statusen inför nästa turnering, får vi ett Zlatan vm 2022?

Milan påverkar inte ett Zlatan VM 2022 allt för mycket

Zlatan har förlängt sitt kontrakt med AC Milan. Därmed kommer han att spela för klubben åtminstone till sommaren 2022. Då är det möjligt att de går skilda vägar och att han lämnar Italien. Men det är precis lika möjligt att han gör en stark säsong och förlänger sitt kontrakt med ytterligare ett år. Det ska sägas att Zlatans familj nu köpt hus i Italien och bygger för en framtid där. Är det möjligtvis i en bakom kulisserna-roll efter äventyret som spelare för Milan? Oavsett hur det blir för spelaren på klubbnivå, så finns det möjlighet att vi får ett Zlatan VM 2022.

VM i Qatar är nämligen i januari 2022. Skulle Zlatan bestämma att sluta som spelare efter kommande säsong kan han träna och hålla uppe formen för att senare avrunda karriären med ett VM. Under en presskonferens i mars, berättade han att han fortfarande drömmer om att göra mål i VM-slutspel och att han ska uppfylla den drömmen. Likaså sade Andersson till TV4 för bara ett par veckor sedan att han kommer ta ut Zlatan så länge han känner sig frisk och manad. Sedan dess har flera uppgifter dykt upp om att Zlatan kommer att spela för svenska landslaget framöver.

Summa summarum ser det ut som att vi får ett Zlatan VM 2022.

Läs mer om svensk fotboll här på Sporthänt. Vi älskar fotboll Sverige och gör därför vårt bästa för att täcka det på ett så pass bra sätt som möjligt. 

 

7 thoughts on “Zlatan VM 2022 – Detta vet vi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *