juli 20, 2024
Mästarnas mästare 2024 igång – ny säsong med betydande förändringar

Samtliga nio deltagare är med från start och ingen kommer att väljas till Nattduellen. Deltagarna kommer att tävla genom hela säsongen och den som förlorar en tävling åker direkt hem. I den 16:e säsongen kommer prestationerna att maximeras.

– Mästarnas mästare har alltid haft fokus på tävlingarna och deltagarnas prestationer. Men med de ändringar vi nu gör är resultatet i respektive tävling av största vikt och ger stor effekt. Det blir mer som står på spel, förlorar du en Nattduell åker du ut direkt eftersom Mästarkvalet, som gav deltagarna en andra chans, inte finns kvar, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare 2024.

LÄS OCKSÅ: Erik Westberg ny sportchef på Viaplay

Mästarnas mästare 2024 igång – ny säsong med betydande förändringar
Foto: SVT.

Ändringarna i Mästarnas mästare 2024

De huvudsakliga nyheterna i den 16:e säsongen av Mästarnas mästare inkluderar:

  • Tävlingen Kvalet avgör vilka som möter varandra i Nattduellen. Efter varje vecka av tävlingar möts de tre deltagare som ligger sist i tabellen i den nya tävlingen Kvalet. Den som kommer sist i Kvalet blir direkt klar för Nattduellen och möter sedan förloraren av nästkommande Kval.
  • Tabellen nollställs inte längre efter varje avsnitt, utan deltagarna rankas baserat på sina tävlingsresultat. Den som leder tabellen vid veckans slut får starta nästa avsnitt med tio poäng, medan den som är tvåa får nio poäng, och så vidare. Det innebär att varje deltagares placering i tabellen påverkar deras startposition i nästa avsnitt.
  • Det finns inte längre något mästarkval. Deltagaren som förlorar Nattduellen blir direkt utslagen från Mästarnas mästare och måste lämna gruppen.

Alla tävlar från start utan indelning i grupper. Deltagarna som tävlar om att bli Mästarnas mästare i år är: Sebastian Larsson (fotboll), Anja Pärson (alpint), Johanna Ahlm (handboll), Joel Lundqvist (ishockey), Johanna Davidsson (äventyrare), Emma Johansson (cykling), Tony Rickardsson (speedway), Jimmy Samuelsson (brottning) och Anna Wijk (innebandy).

Nu kan du se de första avsnitten av Mästarnas mästare säsong 16 på SVT Play. Avsnitten sänds linjärt söndagar på SVT1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *