april 21, 2024
Motorhelg i TV10

Viaplay Group accelererar fullt ut och tar motorsporten till nästa nivå med sin senaste satsning, Motorhelg på TV10. Den 10 mars kommer vi att bevittna flera svenska förare tävla mot varandra i IndyCar-premiären, samtidigt som vi får följa den lovande svenska föraren Dino Beganovic i Formel 3. TV10-tittarna kan även se fram emot en rad spännande motordokumentärer, höjdpunkter från F1-kvalet och race, F2-lopp, MotoGP och mycket annat under våren.

LÄS OCKSÅ: Erik Westberg ny sportchef på Viaplay

– Vi har flera spännande motorsändningar att se fram emot under våren. Inte minst IndyCar-premiären den 10:e mars där flera svenskar tävlar mot varandra i ett av racingvärldens tyngsta mästerskap. Med Motorhelg i TV10 hoppas vi kunna nå fram till helt nya motortittare. Och vi är självfallet mycket stolta över vårt utbud av motorrättigheter, säger Daniel Berglund, tf. sportchef på Viaplay Group i Sverige.

Motorhelg i TV10
Bild från Viaplays pressida.

”En spännande säsong för alla blågula fans”

Under IndyCar-säsongen 2024 kommer vi att kunna följa 17 deltävlingar, inklusive den prestigefyllda Indianapolis 500, live på Viaplay. En nyhet för denna säsong är att vissa av sändningarna även kommer att visas under Motorhelgen på TV10. Premiärloppet kommer att kommenteras av Viaplays expert Richard Göransson tillsammans med kommentatorn Robin Nilsson.

– Det kommer bli en spännande säsong för alla blågula fans. Våra svenska racingstjärnor Felix Rosenqvist (MSR), Linus Lundqvist (Chip Ganassi Racing) och före detta F1-föraren Marcus Ericsson (Andretti Autosport) är alla med och slåss om topplaceringar under säsongen. Vi har verkligen en suverän motorupplevelse att se framemot i vår på Viaplay och TV10, säger Richard Göransson.

LÄS OCKSÅ: Mästarnas mästare 2024

Viaplays nya linjära satsning Motorhelg i TV10 innefattar bland annat spännande motordokumentärer, F2-F3 race, Moto Gp, IndyCar och F1-kval med tillhörande highlights dagen efter. Sändningarna kommenteras på svenska.

Premiärschemat för Motorhelg i TV10

Fredag 8 mars
F1 kval i TV10

Lördag 9 mars
F1 Highlights i TV10

Söndag 10 mars
IndyCar-premiär i TV10
Expert: Richard Göransson
Kommentator: Robin Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *