maj 19, 2024
Serie A Tim Vision

Nordic Entertainment Group (NENT Group) fortsätter att investera i världens bästa klubbfotboll på damsidan. Den senaste internationella ligan att adderas till rättigheterna är Italiens Serie A TIM VISION 2021 och 2022, som kommer att sändas på Viaplay de närmaste två säsongerna. En period som sammanfaller med att spelarna skriver italiensk idrottshistoria.

Den 28 augusti är det premiär för den nya Serie A TIM VISION-säsongen, och Viaplays sändningar. Sammanlagt kommer streamingtjänsten att sända 40 ligamatcher från spelåret. Från och med säsongen 2022/2023 skrivs även historia då Serie A TIM VISION blir den första helprofessionella ligan på damsidan i Italien.
– Vi är långsiktigt engagerade i att leverera damfotboll till så stora målgrupper som möjligt. Viaplay kommer att streama närmare 150 av de bästa matcherna varje år, och den högklassiga italienska ligan är ett perfekt tillskott. Vi är särskilt glada över att stödja Serie A TIM VISION:s proffssatsning, vilket är utmärkta nyheter för tittare, spelare och sporten som helhet, säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef NENT Group.

Blågula nyckelspelare

Svenska landslagsspelarna Lina Hurtig och Linda Sembrants Juventus är regerande mästare efter att ha blivit det första laget i italiensk fotbollshistoria att vinna varje ligamatch.
– Juventus kändes som en bra matchning för Hurtig när övergången blev klar under säsongen förra året. Hon ser ut att ha tagit ännu ett steg i utvecklingen. Sembrant är en av klubbens största stjärnor och ledare, en smart spelare med vasst passningsspel och som alltid är galet positionssäker, säger NENT Groups fotbollsexpert Johanna Frisk.

Viaplay kommer under de kommande två säsongerna även att visa Supercoppa Italiana och utvalda matcher från damernas Coppa Italia. Förutom Serie A TIM VISION innehar NENT Group rättigheterna till Englands Barclays FA Women’s Super League, Tysklands Frauen-Bundesliga och danska Gjensidige Kvindeliga, tillsammans med utvalda matcher från Spaniens Liga Iberdrola.

NENT Group blir även det exklusiva hemmet för FIFA VM 2023.

LÄS MER: Zlatan VM 2022 – Detta vet vi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *