juli 20, 2024
Lotta Folcker

Lotta Folcker är klar som ny VP NENT Group, sportchef Sverige. Hon ska leda det redaktionella arbetet i Sverige, men också bidra till NENT:s internationella expansion. 
– TV-branschen är mitt i en spännande omställning, och jag kan inte tänka mig ett roligare eller mer utmanande jobb. Kompetensen och expertisen på redaktionen och produkten är dessutom i världsklass, säger Lotta Folcker. 

Sporten är en central och betydelsefull del av NENT Group med några av branschens absolut största och viktigaste rättigheter. Bland annat sänder streamingtjänsten Viaplay Premier League, NHL, ishockey-VM, Formel 1 och internationella handbollsmästerskap.
– Det är galet mycket sport som produceras och jag är imponerad över den höga kvalitet redaktionen håller. Viktigt för mig framåt, och som jag vet att också redaktionen förväntar sig, är att se över organisationen och se till att vi bygger ett riktigt starkt lag. Det ser jag fram emot, säger Lotta Folcker.

Nent Group Sport sänder FIFA VM 23 för damer

I vinter växlar NENT Group upp ytterligare när man börjar sända vintersport från FIS Ski (internationella skidförbundet) och nästa år tillkommer fotbollsrättigheterna för det svenska herrlandslaget samt FIFA VM för damer 2023.
– Lotta har exakt rätt profil för jobbet. Hon har ett imponerande och brett CV från olika delar av mediebranschen. Hon står på en stark journalistisk grund, men har även arbetat med andra betydelsefulla delar av branschen som affärsutveckling och marknadsföring. Lotta kommer med sin ledarstil ha förmågan att entusiasmera och inspirera medarbetarna, säger Kim Mikkelsen, nordisk sportchef NENT Group.
Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef, NENT Group:
– Sverige är en av NENT Groups viktigaste marknader, och jag är glad att få välkomna en stark, erfaren chef, som inte bara kommer att vara en utmärkt ledare i Sverige, utan även bli starkt bidragande i arbetet med vår internationella expansion. Det är ett arbete som ställer höga krav på ett starkt verkställande, och Lotta har i flera olika positioner under sin karriär visat sig ha den kompetens som behövs i en snabbt föränderlig miljö. Jag ser fram emot att välkomna henne i gruppen.
Lotta Folcker kommer närmast från Aftonbladet där hon de senaste tre åren varit redaktionschef.
– Jag har varit närmare åtta år på Aftonbladet och haft så vansinnigt kul och är så tacksam att jag fått göra så mycket. Jag lämnar ett mycket starkt Aftonbladet som har vänt ur en tuff situation och som står stabilt rustade in i framtiden. Jag kommer verkligen att sakna alla kollegor massor, säger hon.
Lotta Folcker väntas tillträda sin nya tjänst på NENT Group Sport med start den 1 december.

LÄS MER: Sverige fotboll – allt om svenska landslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *