juni 16, 2024

Favorittippade Sverige har ögonen på sig när handbolls-EM kör igång i Tyskland. Viaplay rapporterar direkt från Düsseldorf när öppningspremiären går av stapeln imorgon, den 10 januari. Alla studiosändningar och matcher från handbolls-EM 2024 sänds på Viaplay och TV6.

– Herrarnas handbolls-EM 2024 står och väntar runt hörnet och vi på Viaplay planerar givetvis att rapportera om allt det viktiga under turneringens gång. Vårt blågula herrlandslag går in i mästerskapet som regerande mästare och kommer behöva göra allt för att försvara titeln, säger Suzanne Sjögren.

Herrarnas handbolls-EM 2024 inleds onsdag den 10 januari. Årets mästerskap äger rum på flera platser i Tyskland där svenska landslaget spelar i grupp E tillsammans med Nederländerna, Georgien och Bosnien & Hercegovina i Mannheim. Gruppspelet avgörs i Hamburg följt av slutspelet med semifinaler och final i Köln.

LÄS OCKSÅ: Warner Bros. Discovery och SVT i samarbete – så blir sommar OS 2024

Sverige är regerande EM-mästare, har vunnit flest EM-guld genom tiderna och är favorittippade att ta hem guldet även i år. I den första matchen ställs Sverige mot Bosnien & Hercegovina som sänds på Viaplay och TV6 torsdag 11 januari kl 20.30.

– Ett mästerskap i Tyskland, det blir inte större än så. För det första är Tyskland alltid i en klass för sig när det gäller att arrangera mästerskap, det kommer bli något alldeles extra. Sen när det vankas EM, så höjs klassen på det sportsliga och det finns inga direkt enkla matcher. Ser vi sedan vidare på guld- och medaljkandidater finner vi ett koppel av intressanta lag: Danmark, Sverige, Frankrike, Spanien och Norge, tätt följda av Island och hemmanationen Tyskland, säger Viaplays handbollsexpert Martin Frändesjö och tillägger:

– Sverige går in som regerande Europamästare och är definitivt en av guldkandidaterna, och skall det bli guld så måste laget ha en målvakt och försvar av yttersta världsklass. Andreas Palicka har burit det här laget i ett antal år nu och kommer bli minst lika viktig i detta EM. Sen måste försvarsspelet tillbaka till den nivån som laget hade under senaste EM, det var lite svagare i VM för ett år sedan. Får Sverige dessa båda delar på plats, då blir Sverige svårslagna i EM och kan gå hela vägen.

Nu drar handbolls-EM 2024 igång på Viaplay
Pressbild från Viaplay.

Sändningstider Sveriges gruppspel i Handbolls-EM 2024

Viaplays fullmatade EM-studio leds av programledaren Suzanne Sjögren som tillsammans med experterna Johanna Ahlm, Martin Frändesjö, Claes HellgrenOla Lindgren, Kristján Andrésson, reporter Claes Andersson och kommentatorerna Anders BjuhrRobert TennisbergAlbin Falk Hansson, Tobias Dahlberg bildar Viaplays EM-trupp 2024.

– 2024 har precis startat och JVM har varit tävlingen på allas läppar. Efter tittarsuccé och beundransvärda blågula prestationer, är det nu dags att skifta fokus mot ett nytt landslag i herrarnas handbolls-EM. Viaplay rapporterar direkt från Tyskland och satsar självklart på högsta kvalité i alla studiobevakningar och sändningar av mästerskapet, säger Viaplays sportchef Lotta Folcker.

Herrarnas handbolls-EM 2024 startar onsdag 10 december. Först ut kl 18.00 är Frankrike mot Nordmakedonien följt av Tyskland som ställs mot Schweiz kl 20.45. Båda matcherna sänds på Viaplay och TV6.

Torsdag 11 januari, kl 20:30
Sverige – Bosnien & Hercegovina på Viaplay och TV6

Lördag 13 januari, kl 20:30
Georgien – Sverige på Viaplay och TV6

Måndag 15 januari, kl 20:30
Sverige – Nederländerna på Viaplay och TV6

Viaplay sänder samtliga matcher från turneringen, medan TV6 och TV10 sänder ett urval av dem.

Viaplays EM-team
Programledare: Suzanne Sjögren
Experter: Johanna Ahlm, Martin Frändesjö, Claes Hellgren, Ola Lindgren, Kristján Andrésson
Kommentatorer:  Anders Bjuhr, Robert Tennisberg, Albin Falk Hansson, Tobias Dahlberg
Reporter: Claes Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *