april 21, 2024
Warner Bros. Discovery och SVT i samarbete – så blir sommar OS 2024

PRESSMEDDELANDE. Hela världens blickar är riktade mot Paris inför de olympiska sommarspelen 2024. Med de exklusiva live-sändningsrättigheterna fortsätter Warner Bros. Discovery att vara hemmaplan för de olympiska spelen i Paris, där tittarna kan följa varje olympiskt ögonblick. För att maximera den olympiska upplevelsen och nå ut till en bredare svensk publik har Warner Bros. Discovery ingått ett avtal med SVT vilket ger SVT möjlighet att dagligen sända ett höjdpunkts-magasin under spelen i Paris 2024.

Warner Bros. Discovery och SVT i samarbete – så blir sommar OS 2024
Pressbild från Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discovery och SVT i samarbete – så blir sommar OS 2024

Med 287 dagar kvar växer spänningen sig starkare och starkare inför olympiska spelen i Paris 2024. Med de exklusiva live-sändningsrättigheterna sänder Warner Bros. Discovery precis som tidigare, varje ögonblick från Olympiska spelen i Paris, digitalt såväl som linjärt med direktsänd studio samt premium TV-sändning på Eurosport.

Från morgon till kväll kommer Warner.Bros Discovery att bjuda på live-idrott samtidigt som dagen och kvällens alla händelser och ögonblick sammanfattas och snackas ned i detalj i studio direkt från händelsernas centrum i Paris.

LÄS OCKSÅ: Women’s Super League 2023 till Viaplay – allt du vill veta

För att ta den svenska publiken närmare händelsernas centrum och olympiska spelen i Paris har Warner Bros. Discovery ingått ett partnerskap med SVT. Partnerskapet ger SVT rätt att sända ett dagligt höjdpunkts-magasin med klipp från dagens tävlingar, vilket kompletterar livesändningarna från Warner Bros. Discovery. SVT kommer att ha en studio placerad i Stockholm och team på plats i Paris. Magasinet kommer att sändas varje kväll kl 22:00 i SVT1 och på SVT Play under hela perioden.

– Vi ser fram emot att samarbeta med SVT under vår olympiska resa i Paris 2024. Det här är ett perfekt sätt för oss att säkerställa ett ännu bredare utbud för den svenska publiken. Med våra exklusiva live-sändningar får publiken verkligen njuta av varje ögonblick från de olympiska spelen, säger Maja Kjellman, Sports Director Warner Bros. Discovery Sverige.

”En perfekt början på SVT:s nya OS-resa”

Med de exklusiva live-sändningsrättigheterna i Sverige för de olympiska spelen i Paris 2024, fortsätter Warner Bros. Discovery att vara hemmaplan för de olympiska spelen.

– Detta markerar en perfekt början på SVT:s nya OS-resa. Vi är verkligen glada över att samarbeta med Warner Bros. Discovery och att kunna erbjuda publiken kompletterande dagliga sammanfattningar och djupgående bevakning under Paris 2024″, säger Max Bursell, chef för SVT Sport.

Warner Bros. Discovery har exklusiva rättigheter till all live-action från Paris 2024. Från 2026 till 2032 har Warner Bros. Discovery och SVT gemensamma rättigheter till livesändningar från olympiska spelen enligt ett separat avtal med Internationella Olympiska Kommittén (IOC) och European Broadcasting Union (EBU).

Olympiska sommarspelen 2024 markerar det trettiotredje sommarspelen och tar vid 26 juli och fortgår till 11 augusti. Frankrike står som värd för tredje gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *