juni 16, 2024
Ronaldo och Messi FIFA 2023

Många är nyfikna på att se hur det kommer att se ut med Ronaldo och Messi Fifa 2023 rating. De två har under de senaste tio-femton åren gjort upp med varandra om att vara världens bästa fotbollsspelare. Båda har haft en säsong som bjudit på sina motgångar, även om det ska sägas att det gått särskilt halvbra för en av dem.

Inför säsongen 2021/2022 skulle både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi byta klubblag. Medan Ronaldo tog klivet tillbaka till Manchester United, gick Messi till Paris Saint-Germain. Ronaldo har under säsongen gjort över 20 mål i alla tävlingar och varit avgörande i flera viktiga matcher. En klart godkänd höst i Premier League och desto starkare i Champions League följdes upp av en vår som blandat och gett. Nu har Ronaldo däremot hittat formen med två hattricks inom relativt kort tid. Han är för närvarande trea i Premier Leagues skytteliga. Ronaldo har även belönats med utmärkelsens Månadens spelare i ligan, och fler gånger i självaste laget. Detta i ett Manchester United som uppges vara splittrat från ledningen hela vägen ner till omklädningsrummet.

Ja, nog kan de flesta enas om att Ronaldo vid 37 års ålder varit en av de bättre spelarna i Manchester United säsongen 2021/2022. När det kommer till Lionel Messi ser det snäppet mörkare ut. Sammanlagt har det blivit tre mål och 13 assist i Ligue 1 samt fem mål i Champions League. Naturligtvis har Messi klivit in i en mer passningsorienterad roll där han servar sina medspelare. Men samtidigt kommer vi inte runt att tre i mål av en som förra året vann Balon d’Or måste anses vara ett fiasko. Nog är det också så att hemmafansen gång på gång buar åt honom, vilket spätt på rykten om att han vill bryta sitt kontrakt i förtid.

Ronaldo och Messi FIFA 23 rating – kommer båda ha 90+?

Med allt detta sagt är det inte helt enkelt att förutspå vad Ronaldo och Messi får för rating i FIFA 23. I dagsläget finns det nämligen inga kända siffror att ta del av. Sådan information brukar komma först framåt sensommaren. Men i FIFA 2022 har Ronaldo 91/100 och Messi 93/100. Sett till att Ronaldo haft den klart bättre säsongen undrar vi inte om ett tronskifte kommer att ske emellan dem. Frågan är bara ifall någon av dem fortfarande kommer att ha 90/100 eller högre i rating. De båda är långt ifrån något snack om att utse till årets spelare och kan därför vara i farozonen.

Vi får dock inte glömma att vårsäsongen fortfarande ska spelas klart. Kan Ronaldo bygga vidare på sin fina form och cementera sin plats ovanför 90-strecket? Hinner Messi upprätta sig och för första gången på många år undvika att hamna under 90-strecket?

Sporthänt håller dig uppdaterad om Ronaldo och Messi FIFA 23 rating.

LÄS OCKSÅ: Premier League vinnare – de tar hem guldet 2022

2 thoughts on “Ronaldo och Messi FIFA 2023 rating – Detta vet vi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *