maj 19, 2024
Premier League vinnare

Vilka tror du blir Premier League vinnare säsongen 2021/2022? Vi på Sporthänt förväntar oss en tajt säsong, där de regerande mästarna Manchester City inte har råd med slö start på nytt.

Premier League vinnare
Manchester City slutar upp som Premier League vinnare. Foto: CC.

Ja, vi förväntar oss en tajtare PL-säsong än någonsin. För visst är det så att topp fyra-lagen fortsätter att förstärka sina redan urstarka trupper. Vi ser framför oss samma topp fyra-lag som förra året med Manchester United, Chelsea, Manchester City och Liverpool. Så här placerar vi ut dem.

4. Liverpool

Det är svårt att veta var man ska placera Liverpool inför den här säsongen. De kan lika gärna väckas till liv av ett pånyttfödd Anfield och en återvänd Virgil Van Dijk. Men frågan är om inte luften gått ur Jurgen Klopp och hans manskap som för några år sedan sprang genom muren för att vinna både Premier League och Champions Leauge. De har än så länge bara gjort en märkvärdig värvning, Konaté på backen. Fortsättning följer, men tills vidare placerar vi dem på en trygg fjärdeplats.

3. Chelsea

Ett oerhört kompetent fotbollslag med gott om stjärnor, och som förra året såg riktigt vassa ut från då att Thomas Tuchel tog över rodret. Emellanåt såg de däremot lite för pragmatiska och blyga ut framåt. Mycket hänger därför på värvningen av Romelu Lukaku från Inter. Ingen kan betvivla att det är en bra värvning då belgaren visat sig vara en pålitlig målskytt. Men är han tillräcklig för att leda laget till den absoluta toppen? Efter sejouren i Manchester United vågar vi tvivla på det.

2. Manchester United

Manchester United har tagit in megatalangen Jadon Sancho och den erfarne världsbacken Raphael Varane. Två kanonvärvningar, som ger laget en större chans att lyckas i år. Om det inte är att vinna Premier League, så möjligtvis en bättre poängskörd och någon cuptitel. Men fansen menar att United fortfarande behöver plocka in en defensiv mittfältare för att kunna hota på sina ligakonkurrenter på allvar. Varken Scott McTominay eller Fred har lyckats övertyga på positionen och Nemanja Matic närmar sig pensionen. Oavsett gör man sammantaget en stark säsong där man bygger vidare på fjolårets framgångar och slutar ovanför Chelsea. Ole-Gunnar Solskjaer sitter fortsatt tryggt.

1. Manchester City

Pep Guardiola fortsätter att bygga vidare på sin regim i England. Med värvningen av Jack Grealish – och förmodligen också Harry Kane – häller man glasyr på glasyren vad gäller spelfördelare och trollar dessutom fram sin saknade strikerpjäs. Mycket ska till för att de ska sluta annat än etta. Däremot har flera topplag i Premier League tampats med närmast obefintlig försäsong. Det kan bli som så att City likt förra året får en skakig start, och då är det oklart ifall de kan cementera sitt andra ligaguld på raken. Men rent krasst har de bäst förutsättningar att sluta upp som etta.

Vilka tror du slutar upp som Premier League vinnare säsongen 2021/2022? 

Läs mer om Premier League, Allsvenskan och landslaget här på Sporthänt. Vi skriver även om andra händelser ute i Europa. Vi förser dig med nyheter, listor, krönikor och mycket mer.

3 thoughts on “Premier League vinnare – De tar hem guldet 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *