juli 20, 2024
Snart premiär för "En match med" – nytt fotbollsprogram på Viaplay

Den 16 juli är det premiär för nya serien ”En match med” på Viaplay. Inför sommarens FIFA Fotbolls-VM blickar programledaren Richard Henriksson och aktuella gäster tillbaka på fyra klassiska matcher från den svenska VM-historien.

– Det är oerhört spännande att grotta ned sig i en match och få nya perspektiv som bara  medverkande spelare och tränare kan ge, säger Henriksson.

LÄS OCKSÅ: Mästarnas mästare 2023

Det nya Viaplayprogrammet är en uppdaterad version av Henrikssons egen populära podcast ”Matchen” som han producerade under sin tid på Radiosporten.

– När jag kom överens med Viaplay så var det här formatet tidigt med i diskussionen. Utmaningen ligger i att ta ett ljudformat och göra det ännu häftigare om man adderar bild, säger Henriksson och fortsätter:

– När programmet börjar så startar också matchen, och historien drivs framåt med hjälp av kronologiska händelser. Det blir dramatiskt oavsett om du vet resultatet i den aktuella matchen eller ej.

Sammanlagt blir det fyra avsnitt som tar avstamp i VM 2003 då svenska damlandslaget fick sitt stora publika genombrott. Den första gästen blir Victoria Sandell (före detta Svensson) som tillsammans med Henriksson tar tittarna tillbaka till den dramatiska finalen mot Tyskland. Därefter följer Lotta Schelin (VM 2011), Lisa Dahlkvist (VM 2015) och Peter Gerhardsson (VM 2019).

Snart premiär för "En match med" – nytt fotbollsprogram på Viaplay
Foto: Viaplay.

”En match med” ska fängsla tittarna

Programledaren har lagt ned mycket arbete på research för att kunna locka fram historierna ur gästerna.

– Men vid varje inspelning får jag helt plötsligt veta något jag inte visste, och uppleva den häftiga känslan när huvudpersonerna minns och hur det framkallar starka känslor.

LÄS OCKSÅ: Längdskidor TV6 tider

Från den 16 juli kommer samtliga fyra avsnitt finnas tillgängliga på streamingtjänsten Viaplay. Mellan 16-19 juli sänds även ett avsnitt per kväll (19.00) på TV6.

– Nu släpper vi de här fyra avsnitten inför VM, men vi har även andra rättigheter och sammanhang som det här formatet skulle vara häftigt att använda sig av, säger Henriksson.

– ”En match med” går helt i linje med Viaplays ambitioner att komplettera vårt liveinnehåll med nya engagerande sportformat och starkt berättande, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Sport Sverige.

FIFA Fotbolls-VM avgörs den 20 juli-20 augusti och Viaplay sänder samtliga matcher från mästerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *