juli 20, 2024
the open 2023 sändningstider

På torsdag inleds världens mest prestigefyllda golftävling – The Open.
Fyra svenska spelare kommer till spel och Viaplay direktsänder hela 47 timmar från Royal Liverpool i England, och bjuder på inte mindre än fyra extra strömmar/kanaler.
– Man känner verkligen av historiens vingslag när man slår ut på The Open, säger Viaplays golfexpert Per-Ulrik Johansson.

The Open är världens äldsta golftävling och spelades första gången 1860.
I år är det 13:e gången som mästerskapet avgörs på Royal Liverpool i Hoylake, Merseyside. Sist det begav sig 2014 vann Rory McIlroy, vilket tillika är nordirländarens senaste majorseger. Sedan dess har superstjärnan spelat 33 majortävlingar utan vinst.
– Det är inte så att han har spelat dåligt, han har 19 topp tio-placeringar under den här perioden, flest av alla, säger Per-Ulrik Johansson.
Men fullträffen har uteblivit och hela golfvärlden pratar numera om hans majortorka.
– Förra året var det upplagt för Rory, men då fick han knappt i någon en-putt på slutvarvet och så kom Cameron Smith och förstörde festen, säger Johansson och fortsätter:
– Även om han försöker spela naturligt och inte sätta press på sig själv så har det satt sig i skallen på honom. Att Rory vunnit på Royal Liverpool och har fina minnen därifrån kan emellertid hjälpa honom.
McIlroy visade även den gångna helgen att formen är god då han vann Scottish Open.
– Samtidigt går det aldrig säga att man borde vinna. Rory kan ju gå 20 under par och så går någon på 21 under, och då är det ännu en missad major. Det är tillfälligheter och så många duktiga spelare i startfältet.

LÄS OCKSÅ: Mästarnas mästare 2023

Världens bästa spelare
Bland huvudfavoriterna lyfter Viaplays expert fram en 27-årig amerikan.
– Scottie Scheffler är världens bästa spelare just nu. Trots att han haft en bedrövlig puttperiod är han ändå alltid med där uppe. Sedan går det aldrig räkna bort Brooks Koepka på majors, han har vunnit fem stycken och segern på PGA Champisonship var extremt imponerande.
Förutom hårdast tänkbara motstånd bjuder även banan på krävande utmaningar.
– Det är mycket strategi då vinden spelar en så stor roll, vilket gör det väldigt spektakulärt. Och hamnar man i de djupa bunkrarna gäller det att ta sin medicin och bara ta sig ur. Börjar man chansa och träffar kanten kostar det mycket.
Royal Liverpool är en klassisk engelsk linksbana med allt vad det innebär.
– Men den har moderniserats under åren och har ett helt nytt par 3-hål, det 17:e, som kommer bli trixigt om det blåser. Det ska bli riktigt spännande att se hur det spelas, säger Johansson.

Största svenskhoppet
På Scottish Open slutade David Lingmerth trea och kvalificerade sig därmed som fjärde och sista svensk för The Open. Det var Lingmerths bästa placering på PGA Tour sedan 2016 och han gör nu Alexander NorénAlexander Björk och Henrik Stenson sällskap i Hoylake.
– Det var en kul överraskning. Lingmerth slår lägst av alla svenskar och blåser det mycket kan det vara en fördel.
Men störst blågula förhoppningar ställer Johansson ändå till en annan i kvartetten.
– Alexander Björk har haft en fin säsong och träffar mycket greener och håller bollen i spel. Han har inte längden, men det kanske inte behövs. Norén har inte visat någon form i år, och Stenson vet vi inte riktigt var vi har. Han ligger på 23:e plats på LIV-touren med en femteplats som bäst.
Johansson kommenterar tävlingen tillsammans med Peter HedblomJohan Ryström och Anders Sjöstrand. Tillsammans ska de sammanlagt bevaka 47 livetimmar på Viaplay och V sport golf, varav slutvarvet även visas på TV10. Dessutom är Viaplays reporter Erik Bäckrud på plats för att leverera färska inslag och intervjuer med fokus på svenskhoppen.

Sänder featured groups 
Utöver huvudsändningen bjuder Viaplay på fyra extra strömmar/kanaler varje dag – två så kallade featured groups med möjlighet att följa alla slag i två grupper, en kanal som följer allt från två par 3-hål samt Live at the range, en produktion med intervjuer och kommentering direkt från träningsområdet.
Den heta golfsommaren på Viaplay fortsätter redan följande helg när det dags för damerna att spela majorn Evian Championship, där tittarna har möjlighet att bland annat följa formstarka svenskan Linn Grant som den gångna helgen vann sin första LPGA-tävling. Två veckor senare är det dags för AIG Women´s Open från Walton Heath.

De 10 senaste The Open-vinnarna
2022: Cameron Smith, Australien
2021: Colin Morikawa, USA
2019: Shane Lowry, Irland
2018: Francesco Molinari, Italien
2017: Jordan Spieth, USA
2016: Henrik Stenson, Sverige
2015: Zach Johnson, USA
2014: Rory McIlroy, Nordirland
2013: Phil Mickelson, USA
2012: Ernie Els, Sydafrika

the open 2023 sändningstider
Pressbild från Viaplays pressida.

The Open 2023 sändningstider

Torsdag 20 juli:
07.30-21.00, Viaplay/V sport golf
Fredag 21 juli:
07.30-21.00, Viaplay/V sport golf
Lördag 22 juli:
11.00-21.00 Viaplay/V sport golf
Söndag 23 juli:
10.00-20.00 Viaplay/V sport golf, TV10
Kommentatorer: Peter Hedblom, Per-Ulrik Johansson, Johan Ryström och Anders Sjöstrand
Reporter onsite Royal Liverpool: Erik Bäckrud

Evian Championship
Torsdag 27 juli:
11.00, Viaplay/V sport golf
Fredag 28 juli:
11.00, Viaplay/V sport golf
Lördag 29 juli:
11.30, Viaplay/V sport golf
Söndag 30 juli:
11.30, Viaplay/V sport golf
Kommentatorer: Tobias Bergman, Carin Hjalmarsson.

AIG Women’s Open
Torsdag 10 augusti:
12.00, Viaplay/V sport golf
Fredag 11 augusti:
12.00, Viaplay/V sport golf
Lördag 12 augusti:
13.00, Viaplay/V sport golf
Söndag 13 augusti:
13.00, Viaplay/TV6/V sport golf
Kommentatorer: Tobias Bergman, Carin Hjalmarsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *