maj 19, 2024
Sverige EM kval 2023 juni

Det drar ihop sig till stor fotbollsdramatik i Europa, detta med Sverige EM kval 2023 juni månad!

Viaplay tar ett helhetsgrepp och direktsänder samtliga matcher från EM-kvalet, med stort fokus på det svenska landslagets jakt på en slutspelsplats.

– Viaplay möter publiken med samma starka uppställ som alltid när vi bevakar och ramar in landslagets matcher, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Sverige.

Den högintensiva landslagsveckan på Viaplay inleds redan på onsdagskvällen med den första semifinalen i Nations League-slutspelet – Nederländerna–Kroatien, följt av den andra på torsdag mellan Spanien och Italien. Båda matcherna sänds även på TV6, liksom Sveriges landskamp mot Nya Zeeland på fredag och tisdagens kvalmatch mot Österrike.

– Sammanlagt sänder Viaplay hela 53 landslagsmatcher under sju dagar, inklusive söndagens Nations League-final. Men höjdpunkten blir givetvis den spännande nyckelmatchen mot Österrike, säger Lotta Folcker.

LÄS OCKSÅ: Vilket lag spelar Messi i?

Sverige är blott framme i den tredje omgången, men redan börjar förutsättningarna ställas på sin spets i EM-kvalgrupp F.

– Med tanke på kvalstarten måste Sverige åtminstone ha med sig en poäng från Wien för att inte hamna i ett ännu mer pressat läge, främst på grund av att de även har en svår bortamatch mot Belgien kvar, säger Viaplays fotbollsexpert Lars Lagerbäck.

Sverige EM kval 2023 juni
Foto: Viaplay. Pressbild.

Sändningstider Sverige EM kval 2023 juni

Fredag 16 juni:
18.30, Viaplay/TV6: Sverige–Nya Zeeland, landskamp
I studion: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg, Sebastian Larsson
Kommentatorer: Niklas Holmgren och Johanna Frisk
Reporter: Ludvig Holmberg

Tisdag 20 juni:
19.30, Viaplay/TV6: Österrike–Sverige, EM-kval
Studio: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg, Lars Lagerbäck, Bojan Djordjic
Kommentatorer: Anders Bjuhr och Glenn Strömberg
Reporter: Ludvig Holmberg

Janne Andersson behöver vinna Sveriges match mot Österrike

Janne Anderssons manskap tog tre poäng på de två inledande kvalomgångarna.

– Även om man inte var särskilt bra mot Belgien så får man inte heller glömma orsak och verkan, de möter ett riktigt bra lag. Sedan gör man en väldigt övertygande andra halvlek mot Azerbajdzjan.

Tillfälle att slipa kvalformen ges i fredagens hemmalandskamp mot Nya Zeeland.

– Men tolkade jag veckans inledande presskonferens rätt så väljer Janne att ge mindre erfarna spelare chansen mot Nya Zeeland, vilket i så fall ger honom möjligheten att köra ytterligare ett bra träningspass med den tänkta startelvan mot Österrike, säger Lagerbäck som tycker sig se lovande tendenser i truppen.

– Speltidsmässigt känns det positivt liksom skadeläget. Det kommer bli viktigt att få till en bra laginsats defensivt, då brukar det lösa sig även offensivt där vi för närvarande har mest spetskompetens.

LÄS OCKSÅ: Zlatan klubbar – alla lag svensken spelat i

Alexander Isak blir nyckelspelare

Framåt ställs hoppet framför allt till Alexander Isak som var stekhet under Premier League-avslutningen.

– Med tanke på den form Isak visade sedan han kom tillbaka från sin skada blir han en nyckelspelare, sedan fungerade Newcastle väldigt bra som lag under den perioden vilket underlättar för individen att lyckas.

Hemmaplan är en klar fördel för Österrike, men Lagerbäck ser ett par tydliga faktorer som talar för Sverige.

– Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick är fortfarande relativt ny på posten och några av deras äldre bärande spelare har försvunnit. Men den allra främsta fördelen är att Österrike har en tuff bortamatch mot Belgien på lördag, medan Sverige i lugn och ro kan förbereda sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *