juni 16, 2024
Vilket lag spelar Messi i

Många är det som vill veta, vilket lag spelar Messi i? I den här artikeln hjälper vi dig att reda ut var stjärnan numera huserar och hur det kommer sig att han fattade sitt beslut.

Under sin tid i FC Barcelona vann Messi otaliga titlar, inklusive tio La Liga-titlar och fyra UEFA Champions League-titlar. Han blev också en stor målskytt och satte flera rekord, inklusive att vara den spelare som gjort flest mål på ett kalenderår (91 mål år 2012) och flest mål i en europeisk klubbturnering (120 mål i UEFA Champions League).

LÄS OCKSÅ: Vilka lag har Zlatan spelat i? Här är hela listan med klubbar

Efter att ha tillbringat hela sin professionella karriär i FC Barcelona beslutade Messi att lämna klubben inför säsongen 2021-2022 på grund av ekonomiska och kontraktsmässiga problem. Han skrev sedan på för Paris Saint-Germain (PSG), en fransk fotbollsklubb, där han fortsatt att spela på internationell nivå.

Vilket lag spelar Messi i
Foto: Unsplash.

Vilket lag spelar Messi i 2023? Här hittar du svaret

Men efter sin tid i PSG skulle Messi fatta ett någorlunda otippat beslut kring sin framtid. Det spekulerades i en comeback till hans kära Barcelona, samt en tripp till Saudiarabien för att tjäna de riktigt löjliga pengasummorna. Men valet föll istället på en klubb i en helt annan kontinent: Inter Miami.

LÄS OCKSÅ: Laget Ronaldo spelar i – allt du vill veta om stjärnans nya karriär

Inter Miami grundades 2018 och är en av de senaste tillskotten till Major League Soccer (MLS), det vill säga den främsta fotbollsligan i USA och Kanada. Klubben ägs av en ägargrupp som inkluderar den tidigare fotbollsspelaren David Beckham, som även fungerar som en av klubbens främsta ansikten. Beckhams intresse för att etablera en MLS-klubb i Miami sträckte sig tillbaka till hans tid som spelare när han skrev in en klausul i sitt kontrakt som gav honom möjligheten att köpa en MLS-franchise till ett reducerat pris.

– Om Barcelona-grejen inte skulle lösa sig ville jag lämna Europa. Ta mig bort från rampljuset och fokusera mer på min familj. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till Barcelona en dag. Jag vet inte hur, men det är klubben jag älskar. Jag uppskattar kärleken jag har fått från alla, säger Lionel Messi om flytten enligt nyhetsbyrån AFP.

Under sina första år har klubben rekryterat både unga talanger och erfarna spelare för att bygga en konkurrenskraftig trupp. Bland spelarna som har anslutit till Inter Miami finns Gonzalo Higuaín, Rodolfo Pizarro och Blaise Matuidi. Nu även Lionel Messi.

2 thoughts on “Vilket lag spelar Messi i? Här är allt om stjärnans nya karriär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *