juli 20, 2024
Skidskytte

PRESSMEDDELANDE. Magdalena Forsberg, Björn Ferry och Helena Ekholm. Sebastian Samuelsson, systrarna Elvira och Hanna Öberg. Alla har de bjudit på klassiska ögonblick i SVT. Nu står det klart att traditionen fortsätter: VM och världscupen i skidskytte fortsätter att sändas i SVT till och med 2030.

– Skidskytte är en av de absolut mest populära sporterna hos den svenska TV-publiken. Det är en sport med en inbyggd spänning och dramatik som är svårslagen, dessutom med många folkkära profiler bland utövarna. Skidskytte är en hörnsten i Vinterstudion sedan många år, därför är vi såklart mycket glada att ha säkrat ytterligare fyra säsonger, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Säkrat rättigheterna till skidskytte-VM 2030

SVT:s nuvarande rättighetsavtal med internationella skidskytteförbundet går ut våren 2026. Och tillsammans med EBU (Europeiska radio- och TV-unionen) har SVT nu säkrat rättigheterna för säsongerna 2026/2027 till och med 2029/2030. Vilket innebär att skidskytte-VM kommer att sändas på SVT under flera år framöver.

– Härligt för oss med skidskytte i SVT i många år framåt, jag tror även det är bra för sporten. Sverige har en gyllene generation som kommer hålla flera år till, och så får vi hoppas att det dyker upp ett par nya stjärnskott de kommande åren, säger SVT:s expertkommentator Björn Ferry.

Rättigheterna omfattar världscupen, ca 40 tävlingsdagar på nio orter varje säsong, VM samtliga år utom år då det också är vinter-OS, samt EM som avgörs varje år. Läs fler nyheter på Sporthänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *