juli 20, 2024
Rally

Rallycross-VM avgjordes i helgen och mer motorsport blir det. Sportsommaren 2024 bjuder på smarrigheter som Rally-EM och Rally-VM med. Mästerskapen går att streama på TV4 Play.

Fotbolls-EM närmar sig sitt slut och om knappt två veckor är det dags för de olympiska sommarspelen att invigas i Paris. I år satsar Sverige på att plocka hem fler medaljer än i Tokyo 2021 där det blev 9 stycken. Som om det inte vore nog stundar The Open Championship och flera rallymästerskap.

Rally-EM 2024

I helgen startar rally-EM i Estland där 51 ekipage snabbt ska ta sig fram över grusvägarna. 26 juli startar nästa deltävling i Italien, i augusti drar vi vidare till Tjeckien och England innan höstens sista tävlingar i Polen. Mästerskapen kommer gå att streama på TV4 Play med paketet TV4 Play+ Sport.

Rally-VM i Lettland

Med start den 18 juli är det dags att gå från EM till VM när världens skickligaste rallyförare fortsätter att göra upp. Den åttonde av tretton deltävlingar hålls i Lettland i staden Liepāja, som angränsar till Östersjön.

Tidigare har det gått bäst för Finland, som har vunnit 3 segrande förare och kartläsare. Frankrike ligger tvåa med två vinster följt av Estland och Belgien med en vinst vardera.

Även Rally-VM går att ta del av via paketet TV4 Play+ Sport.

Resterande tävlingar i Rally-VM att se fram emot:

  • 1-4 augusti: Finska Rallyt
  • 5-8 september: Akropolisrallyt
  • 26-29 september: Rally Chile
  • 31 okt-3 november: Centraleuropeiska rallyt
  • 21-24 november: Rally Japan

Sporthänt håller dig uppdaterad om vad som sker på Rally-fronten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *