april 21, 2024
Tips: All or Nothing – dokumentärserien för alla fotbollsfantaster

”All or Nothing” är en dokumentärserie som produceras av Amazon Prime Video och följer olika idrottslag under en hel säsong. Serien ger tittarna en inblick i det dagliga livet i klubbar, både på och utanför planen. Under de senaste åren har serien fokuserat på flera fotbollslag, inklusive Premier League-jättarna Manchester City, Tottenham Hotspur och Arsenal. Det har också gjorts en säsong med Juventus i Serie A.

Tips: All or Nothing – dokumentärserien för alla fotbollsfantaster
Foto: Amazon Prime Video.

All or Nothing: Manchester City (2018)

Den första säsongen av ”All or Nothing” som fokuserade på ett Premier League-lag var den för Manchester City under säsongen 2017/2018. Dokumentärserien ger tittarna en unik inblick i lagets träningsmetoder, taktik och spelares personliga liv. Vi får följa lagets tränare Pep Guardiola och hans ledarstab, inklusive assisterande tränare Mikel Arteta, när de förbereder sig inför matcherna och analyserar motståndarlagens styrkor och svagheter.

Serien visar också upp lagets spelare, som storstjärnorna Sergio Agüero, Kevin De Bruyne och David Silva, i deras vardagliga liv och hur de hanterar pressen som professionella fotbollsspelare. Vi får också se lagets reaktion efter att ha förlorat en match mot rivalerna Manchester United och hur de återhämtade sig för att vinna Premier League-titeln.

Den Oscarsvinnande skådespelare Ben Kingsley gjorde berättarrösten till säsongens avsnitt, och den unika inblicken i klubben blev givetvis en stor snackis Manchester City forum online.

All or Nothing: Tottenham Hotspur (2020)

Den andra säsongen av ”All or Nothing” som följde ett Premier League-lag satte Tottenham Hotspur under lupp säsongen 2019/2020. Tittarna bjöds på en dramatisk säsong när klubben dels ersatte tränaren Mauricio Pochettino med José Mourinho, men också tvingades hantera skador på nyckelspelare som Harry Kane och Son Heung-min.

Utmaningarna slutade inte där. Säsongen skildrar också hur Spurs hanterade Covid-19-pandemin som tog fart på allvar mitt under andra halvan av 19/20-säsongen. Serien visar också upp spelarnas personliga liv, inklusive deras familjer och hur de hanterar pressen som professionella fotbollsspelare.

Denna säsongen var det Tom Hardy som stod för berättarrösten och givetvis blev innehållet även denna gången ett hett villebråd online. På diverse Spurs forum diskuteras sekvenser ur säsongen fortfarande.

All or Nothing: Arsenal (2022)

Den tredje och senaste säsongen av ”All or Nothing” som tar oss in bakom kulisserna hos ett Premier League-lag fokuserar på Arsenal under säsongen 2020/2021. Dokumentärserien ger även här tittarna en unik inblick i ledarskapet, där tränaren Mikel Arteta – tidigare assisterande tränare i Manchester City – försöker vägleda klubben med unika metoder genom en svår säsong.

Just Mikel Artetas ofta okonventionella ledarskap blev källan till stor uppståndelse på internet och på Arsenal forum online både försvarades han och hånades av såväl fans av Arsenal och andra klubbar.

Skådespelaren Daniel Kaluuya gjorde berättarrösten den här säsongen.

Utöver de tre säsongerna som fokuserar på Premier League-lag har också en säsong av ”All or Nothing” gjorts med den italienska storklubben Juventus under säsongen 2019/2020. Det finns även en rad säsonger som fokuserar på lag inom andra sporter.

Sammanfattningsvis ger ”All or Nothing” tittarna en unik inblick i livet i en fotbollsklubb under en hel säsong. Serien visar upp både tränarnas och spelarnas personliga liv och hur de hanterar pressen som professionella fotbollsspelare. De tre säsongerna som fokuserar på Premier League-lagen Manchester City, Tottenham Hotspur och Arsenal ger tittarna en inblick i livet på olika klubbar med olika utmaningar och mål. Vilken klubb som kommer att synas i sömmarna härnäst återstår att se, men på Chelsea forum har fans länge spekulerat i om deras klubb kan stå näst på tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *