juni 16, 2024
Tyson Fury mot Derek Chisora – allt du vill veta

På lördag kväll kommer Tyson Fury att sätta sin tungviktstitel på spel mot Derek Chisora. VM-matchen mellan de engelska rivalerna sänds exklusivt på Viaplay PPV.

– Jag och Tyson har skakat hand på att svara för den bästa öppningsronden i boxningshistorien, den kommer bli elektrisk. Alla kommer att stå upp, säger utmanaren Chisora inför titelmatchen på ett fullsatt Tottenham Hotspur Stadium.

Efter sin senaste match i april i år deklarerade Tyson Fury att han tänkte lägga av. Men nu är WBC-mästaren tillbaka, hungrigare än någonsin och siktar på att försöka ena tungviktstitlarna genom att besegra Oleksandr Usyk som innehar WBA-, IBF- och WBO-titlarna. Men först måste Fury ta sig förbi sin gamla rival Derek Chisora.

– Jag har velat lägga av många gånger, men boxning är som en stark drog och ett beroende, säger Fury.

Den obesegrade Fury (32-0-1) blev efter sin klassiska trilogi mot amerikanen Deontay Wilder en av Storbritanniens mest populära idrottsstjärnor, och är den största bidragande orsaken till att över 60 000 åskådare kommer fylla Tottenham Hotspur Stadium.

LÄS OCKSÅ: RANKING: länderna med flest medaljer i Ishockey-VM

”Det kommer bli ett krig”

Chisora är en hetlevrad karaktär vars karriär kantats av skandaler. Bland annat örfilade han Vitalij Klitsjko inför deras möte och spottade på dennes bror Vladimir, och presskonferensen inför matchen mot David Haye slutade i totalt kaos med fullt slagsmål och flygande stolar. Men på torsdagens presskonferens höll han sig betydligt lugnare och uppträdde närmast respektfull mot sin motståndare.

– Tyson ringde och erbjöd mig den här matchen som ger mig chansen att sätta mat på bordet åt min familj.

Men på lördag kommer det inte finnas något utrymme för vänskapligheter.

– Det kommer bli ett krig. Jag vill ta det som är hans, både fysiskt och mentalt, säger Chisora.

Veteranen har förlorat 12 av sina 45 matcher, men i sin senaste fajt slog han överraskande topprankade Kubrat Pulev.
– Jag ger inte upp, det är min afrikanska mentalitet, säger Chisora.

Tyson Fury: ”en kille man inte ska bråka med”

– Varje gång du kliver in i ringen tar du en risk. Det går inte underskatta någon i boxning, det har vi sett prov på otaliga gånger genom åren när mästare tagit lätt på uppgiften och blivit uträknade.
Svenska tungviktshoppet Otto Wallin känner lördagens båda huvudpersoner väl. Wallin fick sitt stora genombrott när han gick tiden ut mot Fury i en överraskande jämn och hård tolv ronders-match 2019, och han blev inbjuden av Chisora till dennes nyss avslutade träningsläger.

– Jag sparrade med Chisora i en vecka, han är en tuff kille som inte är rädd att ta en smäll för att ge en. Privat fick jag känslan av att han är en kille man inte ska bråka med.

Efter att ha förlorat de två första inbördes matcherna med Fury (2014 och 2011) är Chisora stor underdog på lördag.

– Det är tungviktsboxning, allt kan hända och jag hoppas Chisora kommer ut aggressivt. För att slå Fury måste man ha snabba fötter och händer och det är bra att sikta på kroppen då han är lite småfet, det finns mycket att slå på där, säger Wallin som liksom de allra flesta experter anser Fury vara nummer ett i tungviktsklassen.

– Vi är några som är nära honom, men just nu är han bäst. Nummer två är Usyk, men han skulle få svårt i ett möte med Fury som är så pass mycket större. Själv hoppas jag närmast få en match mot Anthony Joshua. Jag vet att våra promotorer snackar och hoppas de skickar över ett erbjudande snart. Det skulle vara bra tajming att möta Joshua nu, så jag hoppas få chansen.

Furys VM-match mot Chisora sänds exklusivt som pay-per-view på Viaplay, och kostar 499 kr.

Sändningen från London startar 19.00.

För aktuella och kommande PPV-evenemang se viaplay.se/ppv.

WBC:s tungviktsranking
Mästare: Tyson Fury, England
1) Deontay Wilder, USA
2) Andy Ruiz Jr, USA
3) Frank Sanchez, Kuba
4) Arslanbek Makhmudov, Ryssland
5) Anthony Joshua, England
6) Dillian Whyte, England
7) Martin Bakole, Kongo-Khinsasa
8) Zhan Kossobutskiy, Kazakstan
9) Otto Wallin, Sverige
10) Joseph Parker, Nya Zeeland
Oleksandr Usyk är mästare i organisationerna WBA, IBF och WBO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *