juni 16, 2024
Champions League skytteliga säsongen 2022/2023

Redan 2020 och 2021 skulle Champions League-finalen spelas i Istanbul men flyttades på grund av Coronapandemin, nu kan den flyttas igen.

Den tänkta värdstaden som finalen ska spelas i är Istanbul i norra Turkiet. Men på grund av val och politiska oroligheter har UEFA nu en beredskapsplan ifall att den efterlängtade finalmatchen skulle behöva flyttas och spelas någon annanstans.

LÄS OCKSÅ: Då är Sveriges nästa landslagssamling med Sverige och Janne Andersson

Den brittiska tidningen The Independent uppger att UEFA nu har en beredskapsplan ifall saker skulle behöva ändras på. Enligt den aktuella planen ska finalen spelas den 10 juni på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i İstanbul, Turkiet. Nu vet vi att det kan flyttas till en annan stad och plan ifall det behövs. 

I skrivande stund pekas ingen specifik stad ut som ersättare för Istanbul ifall Champions League finalen flyttas. Det är inte otänkbart att vi får se den i något av länderna som håller i världens främsta ligor: England, Spanien, Italien, Tyskland och Frankrike. Men notera att detta endast är spekulationer.

Vi på Sporthänt håller dig uppdaterad om vad som sker runt CL-finalen och var någonstans som den förväntas landa. Så se till att hålla utkik på sajten efter de senaste stora fotbollsnyheterna!

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *