juli 20, 2024
17-åring gör mål i Allsvenskan – Lucas Bergvall vill bara mer

Efter en lyckad debut mot Häcken kämpade Lucas Bergvall med att somna av upphetsning. Nu ser han fram emot att få spela mot AIK och fortsätta bidra till lagets framgång.

– Jag är glad för min skull, men man kan inte vara nöjd, säger 17-årige Bergvall.

Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, kände gåshud och beskrev det som en ”historisk dag” efter Lucas Bergvalls imponerande debut mot Häcken. Efter matchen hyllades den 17-årige spelaren enhälligt av både fans och experter. På träningen dagen efter var Bergvall på strålande humör, fortsatt fylld av energi och glädje efter sin framgångsrika insats.

LÄS OCKSÅ: Bajen Bar expanderar under Hammarby matcher – Hela tolvan blir till Bajen bar

– Det var skönt att komma till träningen. Bra känsla i hela laget, säger Bergvall trots att han inte var helt utvilad. 

– Jag hade lite svårt att sova, det var lite adrenalin och jag vaknade hyfsat tidigt.

Vad var det för tankar som snurrade? 

– Det var mycket allt möjligt. Allt från hela matchen, vad jag kunde ha gjort lite bättre men framför allt på det som jag gjorde bra. Det är kul att jag kunde gå in från start och göra en bra match.

“Är du förvånad över att du kom in så bra mot svenska mästarna och allsvenskans kanske bästa mittfält?” 

– Nu när man tänker efter är det rätt sjukt, men där och då kändes det bara som att vi spelade fotboll. Det såg väldigt bra ut på träningarna och igår lossnade det. Häcken är riktigt, riktigt bra och vi snackade innan om att inte låta dem få så mycket tid med bollen och det tycker jag att vi gjorde bra.

Lucas Bergvall vill mer – “kan inte vara nöjd”

Efter matchen mot Häcken där Bergvall gjorde ett debutmål har han nu självförtroendet på topp och hoppas få starta på derbyt mot AIK på söndag.

– Det betyder mycket såklart. Jag är glad för min skull, men man kan inte vara nöjd. Det är ny match på söndag och om man får chansen där är det bara att fortsätta på det här spåret och försöka få tre poäng, säger Lucas Bergvall.

LÄS OCKSÅ: Gusten Dahlin – karriären från Eurotalk till Podme

Bergvall har sagt att det är något extra mellan Djurgården och AIK. Han tycker att det skulle vara “jätte, jätteroligt” att få starta en sådan match. Den unge spelaren har följts av flera europeiska storklubbar i flera år och spekulationerna om att spelaren kommer lämna DIF är redan igång. Bergvall vill fokusera på nuet och svaret på frågan ifall han kommer att lämna redan i sommar blev: 

– Det vet jag inte. Jag har ingen aning faktiskt. 

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *