juli 20, 2024
Champions League skytteliga säsongen 2022/2023

Det närmar sig Champions League final 2023! Turneringen får sitt dramatiska slut, och alla ögon är nu riktade mot matchen som kommer att äga rum i Istanbul, Turkiet, den 10 juni. Det är ett oerhört spännande möte som väntar, där två gigantiska klubbar, Manchester City och Inter, kommer att göra upp om den prestigefyllda pokalen som så många storklubbar nu har stridit om. Efter att 32 lag har kämpat sig igenom gruppspelet och slutspelet, är det dessa två kraftpaket som står kvar på den stora scenen.

LÄS OCKSÅ: Champions League skytteliga säsongen 2022/2023

Champions League skytteliga säsongen 2022/2023
Foto: Unsplash.

Kan Inter vinna Champions League final 2023?

Manchester City har tagit sig till final och det har spelbolagen trott sedan starten på Champions League. Den 13 februari och långt innan hade City de lägsta oddsen av alla lag på 2.70 gånger pengarna, efter City kom Bayern på 7.20, PSG på 8.20 och Inter långt bak med odds på 35 gånger pengarna. Men nu är italienarna i final och till skillnad från Manchester City så har det italienska laget vunnit Champions League tre gånger, nämligen 1964,1965 och 2010. 

Manchester City har varit en dominant kraft i europeisk fotboll under de senaste åren. Med Pep Guardiola vid rodret och en imponerande trupp av spelare samt nya tillskott har de visat upp enastående prestationer både på hemmaplan och i Champions League. Citys offensiva kraft och taktiska skicklighet har gjort dem till favoriter att ta hem titeln. Med spelare som Kevin De Bruyne, Earling Haaland och Jack Grealish i laget finns det en konstant fara för motståndarnas försvar.

LÄS OCKSÅ: Erling Haaland längd – hur lång är egentligen Manchester Citys norrman?

En episk fotbollskamp väntar när Inter Milan och Manchester City gör upp om Champions League-pokalen i finalen. 

Oddsen pekar på att City tar hem segern, men Inter kommer inte att ge sig utan en ordentlig kamp. Spelbolagen har tidigare haft rätt om City, men den 10 juni kommer vi äntligen få ett svar. Förbered er på en nervkittlande och intensiv match som kommer att hålla oss på helspänn!

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *