juli 20, 2024
Dam VM 2027 i fotboll – här kan det hamna

Dam VM 2027 i fotboll är inte så långt borta som vi gärna tänker, och det är flera länder som är sugna på att vara värdland för det stora fotbollsevenemanget. Fyra länder har lämnat sina anbud för att få vara värdland. 

Det är bara några få år kvar till det stora världsmästerskapet i fotboll och att länder trängs i kön för att få vara värdland är inget nytt. Fyra nationer har nu officiellt lämnat in sina ansökningar till FIFA och det är ingen mindre än Brasilien, Sydafrika, Tyskland/Belgien gemensamt och likaså USA/Mexiko gemensamt. 

LÄS OCKSÅ: UEFA:s plan – Champions League finalen kan flyttas igen

Dam VM 2027 i fotboll – här kan det hamna
Foto: Unsplash.

Var hamnar Dam VM 2027?

Den 19:e maj är sista dagen för ansökningarna att vara inne och sedan kommer det avgörande beslutet tas på en offentlig omröstning under en Fifa-kongress den 17:e maj 2024. Fifas generalsekreterare Fatma Samoura uttrycker sin glädje över det stora intresset som har visats, speciellt från länder med starka fotbolls traditioner.

– Vi är glada över intresset vi mottagit, inte minst för att det kommer från medlemsförbund med stark fotbollstradition, säger Fifas generalsekreterare Fatma Samoura i ett uttalande. 

Gällande herr VM 2026 så kommer USA, Kanada och Mexiko att tillsammans vara värdländer.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *