april 21, 2024

Börje – The Journey of a Legend kommer snart till Viaplay. Den beskrivs som en storslagen dramaserie i sex delar om den legendariske hockeyspelaren Börje Salming. I titelrollen ser vi Valter Skarsgård, och bredvid honom spelar Hedda Stiernstedt. Serien ger oss berättelsen om Börje Salmings genombrott i NHL och karriären från Kiruna till Toronto.

– Nu är det snart äntligen dags att visa upp det vi har kämpat och jobbat med under en sådan lång tid, säger Valter Skarsgård i ett pressmeddelande som Viaplay har delat med sig av.

LÄS OCKSÅ: Warner Bros. Discovery och SVT i samarbete – så blir sommar OS 2024

Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han slog sig in i Kanadas tuffaste liga, och fick ingenting gratis. Serien följer hans resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Lika mycket är det ett nostalgiskt och visuellt porträtt av 1970-talet både i Sverige och Kanada. Under denna tid när hockeyn var farlig på riktigt.

– Under hela projektet blev det gång på gång så tydligt hur mycket Börje betydde för så många människor. Från första mötet med Börje till hans begravning slogs jag om och om igen av hans storslagenhet, säger Valter Skarsgård.

Det närmar sig premiär för sportserien Börje – The Journey of a Legend
Dregen syns med bland skådespelarna i serien. Foto: Viaplay

Då har Börje – The Journey of a Legend premiär

Börje – The Journey of a Legend ger oss även berättelsen om villkorslös kärlek mellan Börje och Margitta, som ung och nyförälskad bestämmer sig för att följa med honom till Toronto. Väl på plats kastas hon in i en ny värld med andra regler och förväntningar, inte minst eftersom hon är gift med ett NHL-proffs.

Serien har spelats i Sverige, Kanada och Mexiko, och bygger på en originalidé av regissören Amir Chamdin (Partisan, Cornelis). Premiären landar den 19 november på Viaplay och TV3.

Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *