juli 20, 2024
Simning EM guld

Elna Widerström var överlycklig efter att ha tagit ett sensationellt guld på enmeterssvikten vid EM i simhopp, medan Emilia Nilsson Garip slutade som besviken bronsmedaljör.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva det eftersom jag absolut inte hade väntat mig det men är väldigt, väldigt glad och vet inte ens vad jag ska säga, säger Widerström till SVT Sport.

Widerströms bästa hopp kom i tredje omgången med en poäng på 55,90. Hon avslutade tävlingen med totalt 250,25 poäng i Belgrad.

– Idag var jag i rätt zon och allt bara satt, jag försökte bara ta det som det kom, säger Widerström, som har varit sjuk och inte hade några förväntningar alls.

För Nilsson Garip blev det ett brons med 230,15 poäng, vilket är hennes tredje EM-medalj i karriären.

– Jag är väl inte jättenöjd men ändå glad över att ha kommit på pallen. Det hade jag inte förväntat mig efter de två första hoppen, säger Nilsson Garip, som kommer att tävla i tremeterssvikten vid OS där hon har Sveriges kvotplats.

Guldet var Widerströms första internationella mästerskapsmedalj. Hon får försöka kvala in till OS 2028, då enmeterssvikten inte är en OS-gren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *