maj 19, 2024
Fler stormöten väntar när Premier League ska avgöras

Årets upplaga av Premier League har varit en ytterst spännande sådan när hela tre lag funnits med i diskussionerna om att vinna. Med bara några omgångar kvar att spela är situationen densamma – Liverpool, Arsenal och Manchester City har alla chansen att plocka hem pokalen. Inför det stora avgörandet väntar dessutom toppmatcher som sätter allting på spel.

Alla älskar vi att svepas med i en riktigt spännande ligasäsong där varje match är av största vikt. Det är inte bara då som vi får se fotbollen nå ännu en höjd, utan också då som fansen världen över gör desto mer väsen av sig. Vidare är en jämn säsong extra intressant för den som gillar att höja spänningen genom att spela på matcherna. Planerar du också att betta på den kvarstående titelstriden i årets Premier League? De kan nämligen skilja sig en del från respektive aktörer, likaså vilka välkomsterbjudanden de har till ens förfogande.

Fler stormöten väntar när Premier League ska avgöras
Foto: Unsplash.

Flera stormatcher i kampen om Premier League-titeln

När vi tittar på de kvarstående matcherna i säsongens sista akt, så kan vi enkelt konstatera att vi väntar en storartad final med flera toppmatcher. För Liverpools del så ska man möta både Tottenham och Aston Villa, som båda två håller till på tabellens topp fem-skikt. För att kunna vinna ligan behöver Klopp och hans manskap med största sannolikhet att vinna båda två. Matchen mot Villa spelas dessutom på bortaplan, något som gör den extra viktig att prestera i. 

För Arsenals del så ska man möta Manchester United. Det blir garanterat en tuff match med en tripp till Old Trafford, där Erik ten Hag och hans spelare kommer göra allt i sin makt för att slå hål på Arsenals vinstdrömmar. 

Vad gäller Manchester Citys chanser att vinna ligan, så är även de under stor press. Dels för att laget har två släpande matcher att ta igen, och dels för att de också ska möta två topplag i Tottenham och United. Matchen mot “Spurs” är laddad då City tenderar att tappa poäng i sina möten, och matchen mot United blir speciell eftersom den är i säsongens allra sista omgång. Trots att de haft tio tuffa år så har United gång på gång visat att de kan ta sig an vilket lag som helst på sin dag när de är motiverade.

City favoriter att vinna

För att vinna Premier League 2023/2024 behöver man förmodligen vinna alla sina kvarstående toppmatcher – där är föga förvånande City favoriter. Laget har gjort sig känt för att leverera oerhört starka slutspurter, och experterna som sätter ut oddsen tror på att de kan upprepa den här typen av bedrift ännu en gång. 

Vi ser fram emot en rafflande final, för oavsett om Liverpool vinner eller inte så blir det ruggigt spännande att följa avgörandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *