maj 19, 2024
Golf

Med flera skickliga, svenska talanger på uppgång är det en härlig tid att vara golfintresserad. Låt oss titta närmare på vilka som är sommarens stora golftävlingar så att vi redan nu kan markera höjdpunkterna i kalendern.

Golfsverige mår väldigt bra just nu och det märks världen över. På flera internationella tävlingar syns svenska talanger, nya stjärnskott som redan etablerade proffs. Låt oss titta närmare på vad sommaren har att erbjuda för spännande möjligheter till SvenskBetting, så att vi redan nu kan markera höjdpunkterna i kalendern.

Herrarnas resterande majortävlingar

Med The Masters Tournament avklarad har vi tre stycken majortävlingar på herrsidan att se fram emot: PGA Championship, US Open och The Open Championship. Sett till de stora framgångar Ludvig Åberg rönte i The Masters Tournament, där han slutade tvåa efter det rutinerade, amerikanska proffest Scottie Scheffler, är hela sportvärlden nyfiken på vad Åberg kommer att bjuda på framöver.

PGA Championship

PGA Championship är näst på tur och inleds den 16 maj på Valhalla Golf Course. Senast en icke-amerikansk spelare klev ut som segrare var 2015 när Jason Day från Australien kom på första plats. Med andra ord är det dags att återigen visa jänkarna var skåpet ska stå.

US Open

Den 13 juni är det dags för US Open, som i år äger rum för den 124:e gången och denna gången på Pinehurst Resorts utsökta golfbana No. 2. Designad 1907 av den legendariske arkitekten Donald Ross, anses No. 2 vara hans magnum opus. Banan är känd för att vara utmanande, med smala fairways, strategiskt placerade bunkrar och utmanande greener. På denna lista över utländska casinon går det att se hur de internationella oddsen ser ut.

The Open Championship

Den sista majortävlingen är extra speciell av flera anledningar, inte bara är det den stora majortävlingsfinalen, det är också världens äldsta golftävling daterat till 1860. i år, när The Open Championship arrangeras för den 152:a gången, hålls tävlingen i Skottland på Royal Troons Old Course. Unikt för i år är att spelarna kommer att ställas inför den längsta banan i mästerskapets historia. För golfarnas skull får vi hoppas att Storbritannien inte bjuder på sitt klassiska väder.

De olympiska golfspelen

I år är det som bekant dags för sommar-OS, denna gången i Paris. För en av de stora höjdpunkterna står självklart golfen, vars sändningar inleds den 1 augusti för herrarna och den 7 augusti för damerna. Här hoppas vi självklart på att det blir flera svenska medaljer. Vilka svenska golfare som kommer att vara med i tävlingarna återstår däremot att se.

Ytterligare golftävlingar i sommar:

  • US Women’s Open: 30 maj – 2 juni
  • KPMG Women’s PGA Championship: 20-23 juni
  • PGA Championship Landeryd Masters: 26-29 juni
  • Evian Championship: 11-14 juli
  • Ricoh Women’s British Open: 22-25 aug
  • Solheim Cup: 13-15 september

Med dessa fantastiska tävlingar att se fram emot är det solklart att golfsommaren 2024 blir något alldeles extra. Håll dig uppdaterad om vad som sker i sportvärlden med hjälp av Sporthänts nyhetsavdelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *