maj 19, 2024
Hall of Fame på SVT – ny sportdokumentärserie

I den helt nya serien ”Hall of Fame” på SVT skildras våra mest framstående idrottsstjärnor genom en unik kombination av kanalens arkivmaterial och nygjorda scener. Genom en gripande dokumentärserie följer vi dessa svenska idrottslegender från deras tidiga liv och ända fram till nutidens avslutning. I dagens sammanhang möter vi även de som var närmast stjärnorna när de konfronterar de avgörande ögonblicken i sina liv, ställer de obesvarade frågorna som fortfarande har betydelse idag.

LÄS OCKSÅ: Här är Fotbollens historia på SVT

Hall of Fame på SVT – ny sportdokumentärserie
Foto: Midjourney /SVT.

De är med i första säsongen av ”Hall of Fame” på SVT

I den nya dokumentärsatsningen följer vi Ludmila Engquist, en gång inblandad i en stor svensk idrottsskandal, som har varit borta i 20 år. Tidigare landslagskamraterna Erica Johansson och Maria Akraka söker svar på Ludmilas öde, som involverar dopinganklagelser, ett kontroversiellt äktenskap och kampen mot bröstcancer. De lyckas slutligen kontakta Ludmila för att försöka försonas med det förflutna.

Vidare berättas det om Magnus Larsson, en gång en framstående tennisspelare, som var en symbol för svensk tennis framgång. Nu lever han ett enklare liv, och det väcker frågor om svensk tennis’ nuvarande tillstånd och vad som hände under hans tid. Kan svaren finnas hos honom i Växjö, under det berömda Davis Cup-året 1994?

Vi får också ta del av den spännande historien bakom Magic M7, ett basketlag i Borås, blev internationellt känt när Earvin ”Magic” Johnson anslöt sig till dem. Efter en turbulent tid gick klubben i konkurs. Lokalradioreportern Tommy Praetorius söker sanningen i en radiodokumentär, och försöker förstå Magic Johnsons perspektiv på händelserna.

Avslutnings är Daniel Ståhl, en ung diskuskastare, med när han får oväntat råd från den legendariske Ricky Bruch, som utmanar honom att slå sitt svenska rekord.

”Hall of Fame” släpps den 28 april på SVT Play och har premiär på SVT1 den 1 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *