maj 19, 2024

När den pågående Premier League-säsong går i mål är det dags för Liverpools notoriske tränare Jürgen Klopp att tacka för sig. Oavsett hur det går under de kvarstående matcherna så kommer tysken från Stuttgart ha cementerat sig som en av klubbens största ikoner. Livet utan honom måste dock fortsätta, och nu pågår jakten efter hans rätta efterträdare för fullt. Likaså sätter experterna ut oddsen bland de som är favoriter att ta över.

Ja, många är vi som spekulerar i vem som kommer att ersätta Klopp. Förutom fansen själva och journalister i media, så säger även experterna som sätter ut oddsen sitt om saken. Tror du att du kan träffa rätt bland favoriterna och peka ut vem som kommer att bli Liverpools nästa tränare? Då får du gärna låta oss veta genom att lämna en kommentar eller lämna in ett tips på mejlen.

Vem blir Liverpools nya tränare? Så säger oddsen
Foto: Unsplash.

Han är störst favorit i dag

Det svänger snabbt inom fotboll. För inte så länge sedan pratade alla om Sporting Lissabons anfallstunga tränare Ruben Amorim som Klopps utsedda arvtagare. Men nu har favoritskapet tippat över till Arne Slot, som tagit det holländska mittenlaget Feyenoord och förvandlat dem till ruskigt pålitliga titelkandidater som dessutom spelade lika mot Roma dubbelt upp i Europa League. Slot har själv uttryckt sin önskan om att få flytta in på Anfield. Vidare menar flera rapporter att han är klar. Inte minst påstår den trovärdige journalisten Fabrizio Romano att Slot kommer ta över posten.

Utöver Arne Slot och Ruben Amorim så pratas det även om Brightons tränare Roberto De Zerbi som en sannolik kandidat att ta över efter Klopp. De Zerbi gjorde det fullständigt briljant när han på överpresterande manér tog sitt lag till en sjätteplats, endast sex poäng bakom Liverpool. I år har det gått betydligt tyngre för Brighton som slitit med en hel del skador – De Zerbi har heller inte justerat sin spelstil utifrån förutsättningarna, utan istället kört på med sin spelglada fotboll. 

Fler kandidater i åtanke

Slot, Amorim och De Zerbi är de tränare som i skrivande stund har oddsen på sin sida, med störst fördel till Slot. Andra tränare som det pratas om är Thomas Tuchel (Bayern München), Jose Mourinho (klubblös), Gary O’Neil (Wolves), Thomas Frank (Brentford), Eddie Howe (Newcastle) och Liverpools nuvarande assisterande tränare Pepijn Lijnders

Det återstår att se vem som kommer att ta över efter Klopp, likaså när klubben kommer att tillkännage det för media och fansen. Men en sak är säker: oavsett vem det än blir så har den stora skor att fylla. Med stor sannolikhet kommer supportrarna att få vara tålmodiga och ge projektet tid snarare än att räkna med succé redan från början.

LÄS OCKSÅ: Alla Premier League vinnare genom åren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *