juni 16, 2024

Ishockey-VM 2023 kommer att bli en spännande turnering som delas mellan Tammerfors i Finland och Riga i Lettland. Men i Lettland har det uppstått utmaningar när det gäller biljettförsäljningen. Arrangörerna, enligt Edgars Buncic från tjeckiska Blesk, meddelar att de för närvarande ligger 1,5 miljoner euro i intäkter.

LÄS OCKSÅ: Spänning och Revanschlust: Ladda upp inför hockey VM 2023

En del av anledningen till svårigheterna med biljettförsäljningen kan tillskrivas den politiska situationen i regionen. På grund av Rysslands invasion av Ukraina har Ryssland förlorat både VM och JVM i ishockey under 2023. De tre ryska städerna Sankt Petersburg, Omsk och Novosibirsk skulle ha varit värdar för turneringarna och hade satsat stort på att bygga imponerande arenor. Istället har Tammerfors och Riga klivit in som arrangörer för VM.

Ishockey-VM 2023: Utmaningar med biljettförsäljningen i Riga
Foto: Unsplash.

Lågt biljettryck på Ishockey-VM 2023

Traditionellt sett har de lettiska fansen varit kända för sin entusiasm och stora uppslutning vid ishockey-VM. Men den här gången har de tyvärr svikit när det gäller att köpa biljetter på hemmaplan. Riga Arena har en kapacitet på 10 266 åskådare, men av det totala antalet biljetter som uppgår till nästan en kvarts miljon har endast cirka 105 000 sålts.

För att försöka öka publik intresset och fylla upp arenan har arrangörerna vidtagit vissa åtgärder. Låginkomstfamiljer och flyktingar från Ukraina har tilldelats gratisbiljetter till matcherna. Dessutom får studenter möjlighet att köpa biljetter till rabatterade priser.

Det återstår att se hur arrangörerna kommer att hantera utmaningarna med biljettförsäljningen och om åtgärderna kommer att leda till en ökad närvaro av entusiastiska fans på VM-matcherna i Riga.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *