maj 19, 2024
Spänning och Revanschlust: Ladda upp inför hockey VM 2023

Hockey VM 2023 närmar sig och det kommer bli händelserikt i Finland och Lettland. Mellan den 12:e och 28:e maj kommer några av världens främsta hockeynationer att tävla om mästartiteln, med finalen som kommer att äga rum i staden Tammerfors. Se till att hålla koll på spelschemat och TV-tiderna för att inte missa några av de nervkittlande stunderna i denna prestigefyllda turnering. Det är dags att förbereda sig för en oförglömlig upplevelse fylld av adrenalin och oväntade ögonblick.

LÄS OCKSÅ: Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto, C More och Podme

Sverige är redo att ge sig ut på revanschens väg i hockey VM 2023. Förra årets turnering slutade i besvikelse för Tre Kronor då de förlorade i kvartsfinalen mot Kanada. Nu är det dags för revansch och visa vad de går för.

Årets VM äger rum i Tammerfors i Finland och Riga i Lettland. Sveriges gruppspelsmatcher kommer att spelas i Tammerfors, och förhoppningarna är höga inför dessa matcher.

Den första matchen Sverige spelar är mot Ungern den 18 maj kl 15:20. Odds mässigt är Sverige en favorit med längder, med odds på 1.01 och Ungern på 41.0. Sverige är bestämt överlägsna, oddsen tyder på att Ungern kommer få kämpa ordentligt detta möte. 

I likhet med förra året kommer Ryssland och Belarus inte att delta i hockey-VM 2023 på grund av deras avstängning efter Rysslands invasion av Ukraina. Denna situation har gett andra nationer en chans att ta centrumscenen och kämpa om segern.

Spänning och Revanschlust: Ladda upp inför hockey VM 2023
Foto: Unsplash.

Ny förbundskapten och fem svenska NHL-spelare i hockey VM-2023

Det är värt att nämna att Sam Hallam är Sveriges nya förbundskapten inför detta mästerskap. Detta blir hans första VM som ansvarig för Tre Kronor, och förväntningarna är höga på honom och laget. Även om Hallam ännu inte har presenterat den slutliga truppen har han meddelat att den kommer att bestå av spelare från de europeiska ligorna. 

För närvarande har fem spelare från NHL bekräftat sin medverkan i VM för Sverige. Dessa fem är Jakob Silfverberg (Anaheim), Lucas Raymond (Detroit), Jonathan Berggren (Detroit), Rasmus Sandin (Washington) och Alexander Nylander (Pittsburgh). Utöver dem har även Elias Pettersson och Rasmus Dahlin tackat ja till att delta i turneringen. Tyvärr kommer dock Elias Pettersson inte kunna delta på grund av att förbundet inte har valt att betala den försäkring som krävs.

LÄS OCKSÅ: Vilket lag spelar Ronaldo i? Allt du vill veta om stjärnans nya karriär

De två nordiska länder som är med i top tre lag som tros vinna hela hockey VM 2023 enligt spelbolagen är Sverige och Finland. Eurovision Song Contest avgjordes häromdagen och det blev vinst till Sverige trots att finnarna inte gav svenskarna en enda röst. Med det sagt är läget spänt mellan länderna. En hockeymatch mellan dem skulle vara lika händelserik som dramatisk. 

Nedan har du en lista på favoriter hockey vm 2023 enligt spelbolagens odds (genomsnitt):

  1. Finland  3.25 – 3.55
  2. Kanada  3.50 – 4.00
  3. Sverige  5.50 – 5.50   
  4. Schweiz  6.50 – 12.0 

Du ser alla matcher på SVT:s linjära TV-kanaler eller på SVT Play.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *