juni 16, 2024
Formel 1 på Viaplay – skapar mer innehåll runt Max Verstappen

Red Bull fortsätter dominerar årets formel 1 säsongen, tog de hem första och andra platsen för Saudi Arabian GP i söndags. Lewis Hamilton kommenterade efter racet att de har aldrig skådat en så pass snabbt bil innan som Red Bull.

Mercedes var nyligen den dominerande kraften i F1 och vann åtta raka konstruktörsmästerskap mellan 2014 och 2021, men dessa år av framgång verkar nu vara ett avlägset minne.

LÄS OCKSÅ: Viaplay F1 – Porsche kommer inte att gå med i Formel 1 säsongen 2026

Lewis Hamilton om Red Bull: ”aldrig skådat en lika snabb bil”

Under Saudi Arabian-racet såg vi hur snabb Red Bull bilar var och Max Verstappen passerade Lewis Hamilton utan kamp, även fans förväntade sig att Hamilton skulle försvara sin position som vad vi alla såg i 2021 säsongen, men så var det verkligen inte fallet. Hamilton hyllar den Red Bull bilen och berättade vad han tyckte om den nya RB 19.

– Det är den snabbaste bilen jag har sett jämfört med resten, jag vet inte varför eller hur men han kom förbi mig med allvarlig farten, säger den sju gånger världsmästare Lewis Hamilton. Jag brydde mig inte ens om att blockera eftersom det var en enorm hastighetsskillnad fortsätter Hamilton.

LÄS OCKSÅ: Senaste på Viaplay F1 – Max Verstappen missnöjd med Saudi Arabian GP resultatet

Formel 1 kommentator David Croft och Martin Brundle på Sky Sports F1 sa under racet när Verstappen passera George Russell och tog över tredje platsen utan kamp återigen. Croft påpekar att Red Bulls hastigheten såg ut att vara i en annan klass och det får Mercedes att se ut som en F2-bil. Medan Brundle var i shock och sa “What?”. 

– Det såg ut som f1 mot f2, med tanke på fartskillnaden mellan de två bilarna, säger Croft.

F1-säsongen på Viaplay tar en paus i en vecka innan den återvänder till Melbourne den 2 april för Australiens Grand Prix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *