april 21, 2024
Viaplay F1 – Porsche kommer inte att gå med i Formel 1 säsongen 2026

Det kokar om Viaplay F1 sändningarna just nu. Porsche har meddelat att de inte kommer att gå med i Formel 1 under säsongen 2026, men aktivt bevakar möjligheter att komma tillbaka till F1-banor igen. Troligen kommer Porsche köpa in ett befintlight team istället, med tanken på att de saknar infrastrukturen för sin egen F1-motor.

FIA (Internationella Bilsportsförbundet) har förra året infört nya motorregler för säsongen 2026, som har lockat stora biljättar som Porsche och Audi att delta i tävlingen. Dessa nya regler innebär en rad förändringar som öppnar upp för fler deltagare och förbättrar tävlingsupplevelsen för både förare och fans.

Den nuvarande 1,6-liters V6-turboladdade förbränningsmotorn kommer att utvecklas till att inkludera en mycket kraftfullare elektrisk komponent. MGU-K (Kinetic Motor Generator Unit) kommer nästan att tredubbla mängden elektrisk kraft som produceras av de nuvarande hybridkomponenterna. 

LÄS OCKSÅ: Senaste på Viaplay F1 – Max Verstappen missnöjd med Saudi Arabian GP resultatet

Den Volkswagen Group-ägda tillverkaren hade för avsikt att gå in i F1 tillsammans med systermärket Audi som en del av de nya motorreglerna. Audi har gjort klart att de vill gå in i Formel 1 med de nya reglerna för motorregler som kommer 2026 och väljer Sauber som strategisk partner börjar på 2026.

Red Bull fick bra start på säsongen – ser fram emot Saudi Arabian GP
Foto: Unsplash.

Viaplay F1 – Vidare förklaring varför porsche uteblir under Formel 1 säsongen 2026

Den tyska tillverkaren Porsche förberedde sig för en återgång till F1, efter att ha lockats av nya regler för kraftaggregat och kostnadsbesparande åtgärder för att göra den mer konkurrenskraftig och prisvärd. Men eftersom Porsche saknar infrastrukturen för att bygga sin egen F1-motor, var avsikten att samarbeta med det begynnande Red Bull Powertrains-projektet. På grund av det saknande infrastrukturen för motor så vill Porsche hellre köpa in ett befintligt team istället. Vilket var någonting Red Bull emot om.

Teamchefen Christian Horner vill att Porsches deal måste vara på Red Bulls villkor och skulle vara ett arrangemang endast för motorn, medans Porsche vill också köpa in hälften av Red Bull Technology som är ansvarigt för Red Bull Racing-teamet och som producerar delar till Red Bulls andra F1-team AlphaTauri. 

Porsche behåller fortfarande intresset för F1, men det kommer inte att ha ett inträde eller anknytning till ett lag på medellång sikt. Du följer spänningen fortsatt på Viaplay F1 sändningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *