juli 26, 2024
Malmö FF hämtar upp tappade poäng i dramatisk toppmatch mot BK Häcken

BK Häcken hade matchen mot Malmö FF – Gjorde självmål som ledde till kvittering

Malmö FF åkte på sitt första poängtapp för säsongen under lördagens spännande toppmöte mot BK Häcken. Trots att matchen slutade 2–2 hemma på Stadion, visade Malmö styrka och en vilja att aldrig ge upp, vilket säkerställer att de förblir ohotade i toppen av tabellen.

BK Häcken, tabellens tredjeplacerade lag, tog ledningen två gånger om under matchen, men lyckades inte hålla fast vid sin fördel. Malmös försvar visade upp ett starkt spel, särskilt framträdande var Even Hovland, som nickade in 1–0 för Malmö i den 50:e minuten.
Hovlands drömstart i andra halvlek blev dock kortvarig då BK Häcken snabbt svarade. Stefano Vecchia utnyttjade ett bra läge i straffområdet för att utjämna till 1–1 endast tre minuter senare.

Malmö FF hämtar upp tappade poäng mot BK Häcken

Matchens fortsatta dramatik var när Bénie Traore från BK Häcken tog laget tillbaka till ledning med sitt 2–1-mål i den 76:e minuten, vilket också placerade honom i ensam ledning för skytteligan. Men Malmö FF vägrade att ge upp och lyckades återigen kvittera, denna gången genom ett olyckligt självmål från Häckens sida.

Trots poängtappet visade Malmö FF stark moral och kapacitet att kämpa till sista sekunden, vilket lovar gott inför kommande matcher. Lagets coach uttryckte efter matchen sin stolthet över lagets prestation och vilja att aldrig ge upp, och detta poängtapp ser ut att bara ha stärkt lagets beslutsamhet inför framtiden. Malmö FFs resa fortsätter, med siktet inställt på att behålla deras plats i toppen av Allsvenskan.