juni 16, 2024
Vilket lag spelar Ronaldo i?

Cristiano Ronaldo riskerar utvisning från Saudiarabien efter en kontroversiell gest som har skapat rubriker i fotbollsvärlden. En saudisk advokat, Nouf bin Ahmed, driver på för att den världsberömda fotbollsstjärnan ska deporteras från landet på grund av hans beteende.

I en videoupptagning efter Al-Nasser loss mot Al-Hilal i veckan kan man se Ronaldo ta tag i sitt kön som en respons på fansens utrop av “Messi! Messi!” när han lämnade planen. Videon spreds snabbt på sociala medier och har väckt starka reaktioner.

LÄS OCKSÅ: Vilket lag spelar Ronaldo i

Advokat Nouf bin Ahmed har framfört sitt stöd för utvisning av Ronaldo och påpekar att hans gest betraktas som en “oanständig offentlig handling”, vilket enligt lagen kan leda till gripande och utvisning för utlänningar. Hon har uttryckt sin avsikt att lämna in ett formellt klagomål till den saudiska åklagarmyndigheten angående Ronaldos påstådda brott mot ”offentlig oanständighet”. Bin Ahmed poängterar att hon inte följer sport och att Ronaldo kanske inte visste hur han skulle reagera i ljuset av provokationen från fansen.

Denna gest är inte första gången som Ronaldo har blivit upprörd av Messi-relaterade utrop. Tidigare i mars, efter en förlust mot Al-Ittihad, reagerade han starkt när fansen ropade ”Lionel Messi” efter honom och lämnade planen i en ilsken uppsyn.

Cristiano Ronaldo riskerar avstängning på grund av obscen gest på plan
Foto: Sandro Schuh / Unsplash.

 

Klubbens förklaring – Cristiano Ronaldo fick slag mot könsorganet

Al-Nassr, Ronaldos nuvarande klubb, har även gett sin förklaring till gesten. De hävdar att Ronaldo fick en smäll mot sitt könsorgan under matchen, vilket förklarade hans reaktion att hålla handen mot området. Klubben betonar att denna information är verifierad och att fansen har rätt att ha sina egna tolkningar och åsikter om händelsen.

LÄS OCKSÅ: Gusten Dahlin – från Eurotalk till Tutto Balutto, C More och Podme

Ronaldo har haft en imponerande prestation under sin tid i Al-Nassr, med elva mål på tio framträdanden. Laget ligger för närvarande på en andra plats i den saudiska ligan, endast tre poäng efter ledande Al-Ittihad.

Det återstår att se hur situationen kring Ronaldos gest och utvisningskraven kommer att utvecklas. Fotbollsvärlden följer noggrant med i detta omtalade fall och spekulerar över vilka konsekvenser det kan få för den framstående stjärnan.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *