juli 20, 2024
Nu har Damallsvenskan 2023 premiär – allt du behöver veta om sändningarna

Fredag 24 mars har OBOS Damallsvenskan 2023 premiär Viaplay. Först ut är regerande mästarna Rosengård mot Piteå. Premiäromgången sänds på Viaplay och TV10. Därefter kommer TV6 vara den linjära hemvisten för sändningarna.
–Jag är så glad och stolt över att ännu en gång få vara med och bevaka denna liga. Det är över 15 år sedan sist, säger Suzanne Sjögren, programledare för Damallsvenskan.

Med bara en dag kvar till Damallsvenskan 2023 premiär kan Viaplay nu presentera sin stora fotbollssatsning för en av världens främsta fotbollsligor. Samtliga matcher från ligan visas på Viaplay. På fredagar och måndagar visas sändningarna även på TV6. Nytt för i år är att Viaplay kommer att ha studio på plats ute på arenorna vid varje måndagssändning – allt för att tittarna ska kunna komma närmare lagen och spelarna.

En extra höjdpunkt att se fram emot är Hammarbys premiär hemma mot Vittjö söndag 26 mars. En match där Hammarbyfansen mobiliserar för att skapa en riktig publikfest på Tele2 Arena. Den matchen är en specialsändning på grund av det stora publikintresset och sänds på Viaplay och TV6 klockan 15.15.

– Jag är så glad och stolt över att ännu en gång få vara med och bevaka Damallsvenkan. Det är över 15 år sedan sist. Då var de stora profilerna Marta, Hanna Ljungberg, Malin Moström och Victoria Svensson. Nu är det en helt ny spännande generation av spelare och det ska bli väldigt intressant, säger Suzanne Sjögren, som programleder sändningarna för OBOS Damallsvenskan tillsammans med Lovisa Lagerkvist Giertta.

De kommer även synas som reportrar under året tillsammans med Erica Carlsson. Expertkommentatorer är Bojan DjordjicSaga FredrikssonJohanna Frisk och Pär Lagerström. Matcherna kommenteras av Henrik StrömbladClaes AnderssonErik BäckrudTobias Dahlberg och Gustav Karlsson.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att vara på plats på arenorna den här säsongen. Med tanke på att det är VM i sommar så blir det extra kul att hålla koll på alla internationella och svenska landslagsspelare i Damallsvenskan, säger Lovisa Lagerkvist Giertta och forsätter:

– Rosa Kafaji är tillbaka efter sin skada och det ska bli spännande att se om hon kommer göra så stora avtryck i Häcken som de flesta tro. Hon är supertalang i ordets rätta bemärkelse.

”Håller Häcken som favoriter”

–Damallsvenskan är något extra att se fram emot i år. En Rosa Kafaji i fullt slag i Häcken, Caroline Segers enorma betydelse i Rosengård, Linköpings framfart men nu utan Nilla Fischer och Amalie Vangaard, Kristianstad som kan slå alla och Hammarby med en bättre vårsäsong. Jag förväntar mig ett större getingbo i toppen, där jag kanske håller Häcken som favoriter, säger experten Johanna Frisk och fortsätter:

– Emilia Larsson besitter många kvalitéer och nu är hon i ett lag med konkurrens av väletablerade spelare, kan hon ta nästa steg? Kan unga Anna Sandberg med all sin potential få ut den och ta den ytterligare vidare i Häcken som på förhand ser ut att vara precis rätt lag för hennes egenskaper.

Förra året startade Viaplay sin storsatsning på Damallsvenskan och i år växlar Viaplay upp ytterligare.

– När vi nu flyttar vår måndagsstudio ut till arenorna ger vi tittarna och fansen möjligheten att komma ännu närmare sin lag och spelare. Intresset för damfotbollen växer lavinartat runt om i hela världen och vi har stora förhoppningar på att ännu fler vill vara med på den här spännande resan. Med ett stundande fotbolls-VM i sommar som vi sänder på Viaplay är Damallsvenskan verkligen stekhet just nu. Vi kan se fram emot en vår med flertalet aktuella nyckelspelare som alla vill visa att just de ska ta en plats till sommarens stora VM-fest, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Sverige.

Nu har Damallsvenskan 2023 premiär – allt du behöver veta om sändningarna
Foto: Viaplay Group.

Damallsvenskan 2023 premiär – sändningstider för de första omgångarna

Fredag 24 mars:
17.25, Viaplay/TV10: Rosengård–Piteå
Söndag 26 mars:
12:50, Viaplay: Brommapojkarna–Uppsala Fotboll
14:50, Viaplay: BK Häcken–Djurgården
14:50, Viaplay: KIF Örebro–Linköping FC
14:50, Viaplay: Kristianstad–IFK Kalmar
15:15, Viaplay/TV6: Hammarby–Vittsjö GIK
Måndag 27 mars:
18.30, Viaplay/TV10: Norrköping–Växjö
Fredag 31 mars:
17.45, TV6/Viaplay: Linköping–Rosengård
Lördag 1 april:
14:50, Viaplay: Uppsala Fotboll–Hammarby
Söndag 2 april:
12:50, Viaplay: IFK Kalmar–IFK Norrköping
14:50, Viaplay: Piteå IF–Kristianstad
14:50, Viaplay: Vittsjö GIK–Brommapojkarna
14:50, Viaplay: Växjö–BK Häcken
14:50, Viaplay: Djurgården–KIF Örebro
Fredag 14 april:
17.45, Viaplay/TV6: Djurgården–Rosengård
Lördag 15 april:
14:50, Viaplay: Hammarby–Växjö
Söndag 16 april:
12:50, Viaplay: IFK Kalmar–Brommapojkarna
14:50, Viaplay: Uppsala Fotboll–IFK Norrköping
14:50, Viaplay: KIF Örebro–Kristianstad
14:50, Viaplay: Piteå IF–Linköping FC
Måndag 17 april:
18.30, Viaplay/ TV6: Vittsjö–Häcken

Har du ännu inte ordnat ett Viaplay abonnemang är det hög tid att kolla upp vilket paket du vill ha.

1 thought on “Nu har Damallsvenskan 2023 premiär – allt du behöver veta om sändningarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *