februari 22, 2024
Sverige mot Belgien – Status inför matchen

Det senaste om Sveriges status inför matchen mot Belgien imorgon kl 20:45 kan du läsa här. Hör vad Janne Andersson och Viktor Lindelöf har delat med sig av från dagens presskonferens på Friends Arena.

Att Belgien är ett topplag i världsrankningen är inget nytt. Idag ligger de enligt FIFA på fjärde plats och det gör dem till ett tufft motstånd. I år kan det belgiska laget vara extra svårt att analysera då en ny förbundskapten, Domenico Tedesco, tagit över laget och vad gäller den belgiska truppen så är en rad spelare borttagna, bland annat Eden Hazard, Toby Alderweireld och Simon Mignolet. 

– Jag tror fortfarande vi kommer möta ett bra Belgien, de är bäst i gruppen. De är skickliga och rankade högt i världsrankningen, sade Janne Andersson på presskonferens.  

Janne Andersson om Sveriges strategi mot Belgien

Belgien har ett lag i bra form och det är inget lätt motstånd. Sugna på att revanschera sig efter VM i Qatar, och ett nytt lag med ny tränare, kan betyda att de testar på nya strategier. 

– Vi ska slå dem på det svenska sättet att spela fotboll. Det innebär bra lagspel och mod när vi får chansen att ta för oss. Vi har en plan och vi ska hålla oss till den. Vi kommer att spela på det svenska sättet och inte det belgiska, sade Janne Andersson på presskonferensen. 

Sverige mot Belgien – Status inför matchen
Foto: Viaplay Group.

Statusen på den svenska truppen 

Det finns en del oklarheter kring det svenska laget gällande vilka som ska spela. 

Albin Ekdal är förkyld och det är ännu inte fastställt när han kommer tillbaka, annars är han i form och skadefri, säger Janne Andersson.

– Jag vill ha med Albin, han är bra och har alltid gjort bra ifrån sig. Mattias Svanberg är en spelare som gjort otroligt bra ifrån sig. Han visade positiva prestationer i november samlingen svenska landslaget kommer ha glädje långt framöver med honom. En smart spelare som jobbar hårt och är mycket användbar. 

Med finns även en spelare som har enorm potential i Samuel Gustafson som med sitt klubblag vann Allsvenskan i fjol. 

– En otroligt duktig spelare som är obesegrad i landslaget och det hade varit dumt att inte ha med han. Han imponerar på varje träning. 

En stor nyhet är att Zlatan har kommit tillbaka och landslaget kommer använda honom på bästa möjliga sätt:

– Zlatan är fortfarande bra och vi kommer ha nytta av honom både på och utanför plan men också hans personlighet och erfarenhet. En bra spelare, vilket är anledningen till att han är här. 

Här streamar du Sverige mot Belgien

Försöker du fortfarande sortera var någonstans du kan streama Sverige mot Belgien på Friends Arena den 24 mars 2024? Då behöver du inte leta längre. EM-kvalmatcherna visas på Viaplay för streaming och TV6 för linjär TV-sändning.

För att följa spänningen krävs det med andra ord ett Viaplay abonnemang.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *