april 21, 2024
Vilket lag spelar Ronaldo i?

Cristiano Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare och dagen han lämnar skorna på hyllan kommer vi minnas honom för att ha varit en av de absolut främsta någonsin. Vilket lag spelar Ronaldo i? Ja, nu kan han ha gjort sitt i Europa. I dag spelar han nämligen på en annan kontinent.

Vilket lag spelar Ronaldo i?
Foto: Unsplash.

Manchester United 

Cristiano Ronaldo har spelat i klubbar som Manchester United, Juventus, Real Madrid och varit en dominerande spelare i respektive länders ligor. Han har dominerat i Premier League, La Liga och italienska Serie A samt vunnit ligaguld med samtliga klubblag.  

LÄS OCKSÅ: Cristiano Ronaldo barn

Den första storklubben som Ronaldo spelade för var Sporting Lissabon, därefter blev det Manchester United. Cristiano Ronaldo gjorde så imponerande insatser under sin första tid i Manchester United att det nästan inte fanns ord för att beskriva honom. Han utvecklades från att ha varit en ung och oerfaren yttermittfältare till att bli officiellt utnämnd till världens bästa fotbollsspelare år 2009.

När han sedan lämnade United för Real Madrid för en rekordsumma på 80 miljoner pund gjorde honom till den dyraste spelaren i världen. Ferguson sa att Cristiano var en fantastisk spelare vars talang och underhållning mätning hade förtrollat fotbollsfans internationellt.

Vilket lag spelar Ronaldo i? Allt du vill veta om stjärnans nya karriär
Foto: Unsplash.

Real Madrid 

Under sin tid i Real Madrid, mellan 2009 och 2018, fortsatte Cristiano Ronaldo att imponera på fotbollsvärlden. Han vann totalt fyra Champions League-titlar, två La Liga-titlar och fyra Ballon d’Or-titlar under sin tid i klubben.

Ronaldo gjorde över 450 matcher för Real Madrid och gjorde hela 450 mål, vilket gjorde honom till klubbens högst rankade målskytt någonsin. Han slog flera rekord under sin tid i klubben, inklusive att göra över 40 mål per säsong i sex raka säsonger, vilket ingen annan spelare tidigare hade lyckats med.

Ronaldo var också en stor matchvinnare för Real Madrid. Han gjorde flera avgörande mål i Champions League-finalerna, inklusive två mål i finalen 2014 mot Atletico Madrid och ett hattrick i finalen 2017 mot Juventus. Hans fantastiska prestationer under sin tid i Real Madrid ledde till att han fick namnet ”Mr. ”Champions League”.

Efter flera framgångsrika år i Real Madrid gick portugisen till Juventus. Även i Serie A visade Cristiano Ronaldo på stora prestationer och vann till och med ligatiteln 18/19 och även året 19/20. Ronaldo vann även Supercoppa Italiana båda åren. 

Efter tiden i Real Madrid och italienska klubben Juventus återvände Ronaldo till Manchester United 2021 och återtog sitt ikoniska nummer 7 efter att Edinson Cavani gick med på bytet. Klubbens tweet som meddelade Ronaldos återkomst fick 1,9 miljoner likes på Twitter, det högsta antalet någonsin för plattformen. Men det dröjde inte länge förrän saker och ting mellan Ronaldo och Manchester United började försämras, missnöje på och utanför plan blev allt tydligare dag för dag.  

Ronaldo, som betraktas som en av de största spelarna genom tiderna och även den personen med flest följare på Instagram med över 500 miljoner, började sin karriär i Manchester United som tonåring och spelade för klubben från 2003 till 2009. Som nummer 7 hjälpte den skicklige anfallaren till att säkra tre Premier League-titlar, en FA-cup och en Champions League titel. 2021 väljer Ronaldo att återvända till Manchester United men inte långt därpå kommer en nyhet som chockade hela fotbollsvärlden. 

Vilket lag spelar Ronaldo i?

22 november 2022 lämnar Cristiano Ronaldo Manchester United. Storspelaren går till Saudiska Al Nassr FC. 

”Världens största idrottare har nu skrivit på”, skriver Al Nassr FC.  

– Jag ser fram emot att få uppleva en ny fotbollsliga i ett nytt land. Visionen som Al Nassr har presenterat är väldigt inspirerande och jag ser fram emot att få ansluta till mina lagkamrater och hjälpa laget att nå nya framgångar, säger Ronaldo.

Cirka 780 miljoner kronor i grundlön lockade spelaren till Saudi Arabien. Med reklamintäkter inräknat kan Ronaldo tjäna drygt 2 miljarder kronor per år vilket gör honom till bland de bäst betalda atleterna i världen om inte den bäst betalde. 

Cristiano Ronaldos största rival Lionel Messi har skrivit på ett monsterkontrakt med saudiska Al Hilal. Messi och Ronaldo spelar nu i samma liga.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *