juli 20, 2024
Sverige mot Belgien – Status inför matchen

Är du också ett fan av Sverige fotboll? Sporthänt tar temperaturen på svenska landslaget och kollar vad som gäller framöver. På både herr-och damsidan.

Sverige fotboll – så ser VM-kvalet ut

Sveriges herrar slutade som gruppvinnare men fann sig återigen besegrade av Ukraina. Men summa summarum gjorde de ett klart godkänt Europamästerskap. Vad som gäller här näst är förstås VM-kvalet, där man inlett med två segrar mot Georgien och Kosovo. I gruppen på fem lag ryms även titanen Spanien och Grekland. För Sveriges del är det Spanien som väntar på Friends Arena den andra september. Därefter blir det att åka till Olympiastadion för att möta grekerna. Sett till att Spanien plockat sju poäng på tre matcher, finns det en möjlighet för Sverige att ta ett grepp om gruppledningen. Antingen genom att slå dem direkt, eller genom att kryssa och sedan slå Grekland. Då skulle Sverige, förutsatt att spanjorerna vinner sin femte kvalmatch, leda gruppen med två poäng halvvägs in.

Då spelas Sveriges matcher i VM-kvalet:

För oss som älskar Sverige fotboll blir det år med flera viktiga datum att hålla koll på gällande svenska landslaget. Så här ser spelschemat ut:

Sverige – Spanien (2 september)

Grekland – Sverige (8 september)

Sverige – Kosovo (9 oktober)

Sverige – Grekland (12 oktober)

Georgien – Sverige (11 november)

Spanien – Sverige (14 november)

Som vi kan konstatera, har vi tre spännande landslagssamlingar att se fram emot i höst. Vi kan även se framför oss en nagelbitare till sista kvalmatch borta mot Spanien. Förhoppningsvis är det isåfall slaget om att bli gruppvinnare som då är i fokus, snarare än kvalificering till VM i Qatar 2022. I dagsläget talar tabellen för det förstnämnda.

 Spelar Zlatan VM 2022?

Är du en av de som ligger sömnlös om nätterna i väntan på besked kring Zlatans medverkan i det kommande mästerskapet? Dessvärre kan vi då inte ge dig något konkret besked kring forwardens framtid i Blågult. Däremot finns det en hel del som talar för att vi får se ett Zlatan VM 2022, läs mer här.

Stort skifte i landstruppen

Vi väntar oss stora förändringar i Sverige fotboll på herrsidan den närmaste tiden. Flera fanbärare har nu pensionerat sig från spel. Det rör sig om Sebastian LarssonMikael LustigMarcus Berg och Andreas Granqvist. Förbundskaptenen Janne Andersson flaggar för att det blir en generationsväxling. Det innebär att nya begåvningar kommer få träda fram. Bland dessa är Anthony Elanga i Manchester United och Jens Cajuste spännande namn att hålla koll på.

Vad väntar damlandslaget efter OS?

Det var tufft att se det fullkomligt briljanta damlandslaget åka hem med en silvermedalj. Oavsett är hela Sverige stolt över deras fantastiska insatser. Vad som gäller här näst för svenska damlandslaget är precis som på herrsidan ett VM-kval. Deras matcher spelas även under liknande perioder som för herrarna. Här ser du damlandslagets spelschema under 2021:

Slovakien – Sverige (17 september)

Sverige – Georgien (21 september)

Irland – Sverige (21 oktober)

Sverige – Finland (25 november)

Sverige – Slovakien (30 november)

Av allt att döma på förhand kommer Sverige att ta sig till VM 2023.

Är du osäker på var du kan streama fotboll på både dam-och herrsidan? Följ länken för svar.

Denna artikel om Sverige fotboll uppdateras allt eftersom, så se till att följa Sporthänt. 

4 thoughts on “Sverige fotboll – Allt om svenska fotbollslandslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *