april 21, 2024
Viaplay studion 2021

Premier League är tillbaka. Sreamingtjänsten Viaplay växlar upp bevakningen med att sända samtliga matcher från en helt ny studio. Och med en ny ordinarie expert i förre landslagsstjärnan Sebastian Larsson.
– Vi är oerhört glada över att kunna visa alla 380 matcher direkt på Viaplay den här säsongen. Vi ser fram emot att göra det i ny kostym. Jag hoppas att tittarna ska känna att de kommer närmre arenorna och matcherna med hjälp av vår nya studio, säger programledaren Jennifer Kücükaslan.

Viaplay öppnar säsongen och sin nya Premier League-studio på fredag kväll, när nykomlingen Brentford tar emot Arsenal. Och man hälsar då en ny expert välkommen – Sebastian Larsson. Den tidigare landslagsstjärnan gästspelade redan i våras, och gjorde ett så pass starkt intryck att han nu tar plats i det ordinarie expertteamet.
– Jag ser fram emot uppdraget på NENT Group. Jag älskar engelsk fotboll och tror att givet min bakgrund i ligan kan jag dela med mig av spännande erfarenheter till TV-tittarna. Sen är det klart att mina år i landslaget kan bidra vid de svenska landskampssändningarna som börjar nästa år på Viaplay, säger Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson gör inträde i Viaplay studion 2021

Men till att börja med handlar det främst om Premier League, en liga Larsson har en unik erfarenhet av. Han är nämligen den svensk som spelat flest matcher i den engelska högstadivisionen, hela 282 stycken.
– Jag ser faktiskt extra mycket fram emot den här säsongen, efter de två senaste årens drabbande pandemi. Nu ska det släppas på med publik på läktaren och både de på plats och folk framför TV:n hemma kan uppleva Premier League fullt ut. Jag tycker mig se att flera lag rustar bra inför säsongen. Som vanligt ser Man City, Chelsea, Man United och Liverpool starka ut, men jag tycker det är lite mer öppet än vanligt i år.
Larssons medverkan i Viaplaystudion anpassas efter klubblaget AIK:s spelschema.

Bland expertkollegerna återfinns beprövade namn som Erik Niva, Johanna Frisk och Bojan Djordjic. Programledarrollen delas av Jennifer Kücükaslan och Niklas Jihde:

– Premier League är världens starkaste liga. Det känns ärofyllt att få fortsätta vidare på traditionen att förmedla den engelska fotbollen till den svenska fotbollspubliken, säger Kücükaslan och fortsätter:
– Förhoppningsvis blir det här den jämnaste toppstriden på många år, med starka kandidater i Man City, Chelsea, Liverpool och Man United. Vi fortsätter förstås också hårdbevaka svenskarnas framfart i Premier League. Detta med nykomlingarna Ken Sema och Pontus Jansson, rutinerade Victor Lindelöf och supertalangen Anthony Elanga i Manchester United.
Under premiärhelgen så ramar Premier League-studion in alla matcher och är öppen totalt 18 timmar under fredag, lördag och söndag.

Detta veckoslut är det även säsongsstart för en ny Bundesligasäsong. Viaplay sänder samtliga matcher också från den tyska ligan. Fredagens premiär ser mästarna Bayern München ta sig an Mönchengladbach på bortaplan.

Hela Viaplay studion 2021

Programledare: Niklas Jihde, Jennifer Kücükaslan.
Experter: Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Pontus Kåmark, Lars Lagerbäck, Sebastian Larsson (representeras av managementbyrån Next Level Group), Erik Niva, Jonas Olsson, Glenn Strömberg.
Kommentatorer: Claes Andersson, Anders Bjuhr, Niklas Holmgren, Lars Sandberg, Henrik Strömblad, Robert Tennisberg.
Reporter: Frida Fagerlund.

Sporthänt täcker Premier League med nyheter, listor och triviala artiklar. I takt med starten på nya säsongen kan du bland annat läsa om alla Premier League vinnare genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *