april 21, 2024
TV4 Play sport – så påverkas den av flytten från C More

Från och med i dag den 14 augusti samlar TV4 allt innehåll på en streamingtjänst: TV4 Play. Det nya TV4 play kommer fortsatt erbjuda oberoende journalistik, storslagen underhållning och högkvalitativt drama men har också ett större utbud av filmer och serier. Dessutom flyttar nu SHL, UEFA Champions League och all annan sport in på TV4 Play.

– Det här är en historisk och viktig dag för TV4. TV4 Play är den plattform där vi ska bygga TV4:s framtid. TV4 Play som användarna känner det, med nyheter och underhållning, är alltid öppet och gratis. Samtidigt som vi från och med i dag också erbjuder möjligheten att köpa mer innehåll, med eller utan reklam. Med det nya TV4 Play samlar vi nu Sverige på en och samma tjänst där alla användare kan hitta allt vårt innehåll, säger Mathias Berg, vd på TV4.

LÄS OCKSÅ: Mästarnas mästare 2023

På nya TV4 Play kommer drama- och komediserier att ha premiär för användare med Plus någon vecka innan de sänds i TV4-kanalen. Redan i dag kommer en efterlängtad säsongspremiär, den nionde säsongen av Maria Wern. Senare i höst blir det också en ny säsong av Solsidan och Ture Sventon kommer tillbaka med en andra säsong. Dessutom tillkommer det under hösten två helt nya originalserier: Ondskan och Estonia. För Beck-älskare kommer det en helt ny film, den 49:e i ordningen, runt jul.

TV4 Play sport – så påverkas den av flytten från C More

TV4 Play sport – detta gäller

TV4 Play är också nytt hem för några av världens främsta sportligor och mästerskapen som samlar Sverige. På lördag (19 augusti) drar sändningarna från Friidrotts-VM igång och programledare Frida Nordstrand guidar tittarna tillsammans med rutinerade experterna Carolina Klüft och Michel Tornéus. Nu går det att följa guldjakten på TV4 Play där det går att streama livesända sportmästerskap med Plus-paketen.

Sportpaketen på TV4 Play är samma som de sportpaket som tidigare funnits på C More. Under hösten väntar bland annat SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, UEFA Champions League, LaLiga och Serie A. Uppladdningen inför SHL och Hockeyallsvenskans drar igång med försäsongsmatcher redan den 16 augusti.

Nyhetsmorgon, Efter fem och TV4 Nyheterna knyter som vanligt ihop nyhetsdygnet och aktualitetsprogram så som Malou Möter och Kalla Fakta fortsätter att leverera djuplodande och granskande journalistik.

Med Plus kommer användarna också kunna streama upp till 18 tv-kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *